Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Концепт школи Positive Tomorrows для безпритульних дітей в Оклахомі. Фото: Positive Tomorrows

Бюро MA+ Architecture і неприбуткова організація Positive Tomorrows розробили дизайн оклахомської школи для безпритульних дітей. Заклад вміщуватиме 210 учнів до дев’ятого класу включно і відкриється восени 2019 року, пише CityLab.

Наразі школа має 74 навчальних місця. Її учнів залучають до проектування нового приміщення.

«Треба спілкуватися з учнями цієї школи, оскільки найчастіше вона стає їхнім будинком вдалині від власного, де можна почуватися в безпеці та стабільності, – каже генеральний архітектор бюро Ґері Армбрастер. – Ми проектуємо кожну кімнату, наче це дім».

Замальовки учня, якими скористалися архітектори. Фото: Positive Tomorrows

Щоб діти впевненіше почувалися у закладі, інтер’єр вирішили збагатити гнучкими, мобільними та витривалими меблями.

Крім зон групового навчання, архітектори спроектували також зони дитячих активностей. Для цього скористалися частими побажаннями учнів мати «місце, щоб посидіти з друзями».

У школі також передбачено сімейну кімнату: тут буде зала і кафетерій, які стануть центром школи. Ці кімнати простягатимуться до заднього двору з ігровими майданчиками, де крім розваг передбачено й уроки на свіжому повітрі. Зведуть також вітальню та веранди.

Школа пропускатиме багато природного світла. Фото: Positive Tomorrows

Діти зможуть перепочити в спеціальній кімнаті з нянею. У кімнатах початкових класів встановлять ліжечка. Таке рішення планувальники пояснюють тим, що безпритульні діти часто приходять на заняття втомленими. Для перепочинку в кожному класі буде зведено і окрему невелику кімнату.

На кухні видаватимуть безкоштовні обіди, однак передбачено і приміщення, де можна готувати домашню їжу. Встановлять шафи з різноманітним одягом, в тому числі з верхнім і кількома видами взуття. Працюватиме тут і пральня.

Ті, кому потрібно буде потрапити до школи на автомобілі, зможуть зробити це лише через один в’їзд. На водіїв очікує двоетапна перевірка, реєстрація та видавання перепустки.

Керівниця освітнього департаменту Positive Tomorrows Емі Брюер зазначає, що для багатьох безпритульних сімей освіта дитини не стає пріоритетним завданням. У свою чергу, школи Positive Tomorrows здатні підтримати сім’ю так, як не зможе традиційна державна школа, впевнена вона. Як зазначають у Positive Tomorrows, концепт школи в Оклахомі має стати прикладом освітнього закладу для безхатніх дітей.

Positive Tomorrows – американська неприбуткова організація, що займається дитячою освітою і надає соціальні послуги родинам з 1989 року.

Дивіться також, як архітектори обладнали ігровий майданчик для учнів із аутизмом

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button