У Токіо відкрили бар, де відвідувачі під час їжі споглядають за сортуванням сміття
Бар відкрили місцеві чиновники, щоб заохотити мешканців мінімізувати сміття в побуті та не нехтувати правилами сортування.
Бар відкрили місцеві чиновники, щоб заохотити мешканців мінімізувати сміття в побуті та не нехтувати правилами сортування.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
На сміттєспалювальному заводі в токійському районі Мусасіно місцеві чиновники облаштували поп-ап бар, відвідувачі якого можуть спостерігати за утилізацією сміття, повідомляє The Japan Times.
Приміщення бару Gomi Pit відділене від сміттєвої ями завглибшки 23 метри герметичними скляними стінами, які не пропускають неприємний запах, проте дозволяють зблизька роздивитися процес сортування сміття та його підготовку до спалювання.
На одному з вікон розміщено сенсорний екран, який інформує про кількість утилізованого сміття (у середньому 80-100 тонн), температуру у крематорії тощо.
Незвичний бар вирішили облаштувати для унаочнення масштабу проблеми сміття і щоб заохотити не нехтувати правилами сортування.
Щороку в Японії утворюється десятки мільйонів тонн відходів. Торік Китай відмовився приймати японське сміття на утилізацію.
Сміттєспалювальний завод у Мусасіно частково вирішує проблему: 2017 року тут було спалено 2,8 млн тонн відходів. Мешканці району зобов’язані сортувати сміття та купляти спеціальні пакети для утилізації відходів, які не входять до перероблюваних категорій (скло, бляшанки та пластикові пляшки).
З кожної тонни сміття після спалювання залишається 100 кілограмів попелу, який потім використовують у виробництві цементу та плитки.
«Мене здивувало, як багато відходів виробляється в самому лиш Мусасіно. Думаю, мені варто зменшити кількість сміття в себе вдома», – розповідає одна з відвідувачок бару Мікі Такара.
Нагадаємо, нещодавно сортування сміття зробили обов’язковим у Тернополі.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті