Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Виставка INTERIOR MEBEL 2019 – це щорічна міжнародна експозиція меблів, освітлення та декору, що проходить у Києві. «Хмарочос» побував на ній та дізнався, яким бачать розвиток дизайну меблів та домашнього декору українські виробники.

Дерев’яні меблі RYNTOVT DESIGN

Фото: Анна Лисун

RYNTOVT DESIGN – це харківське архітектурно-дизайнерське бюро, що існує з 1991 року. Вони виготовляють кабінети, кухні, спальні з дерева, переважно на замовлення. «Найчастіше використовуємо горіх та ясен, – розповідає засновник бюро, дизайнер Юрій Ринтовт. – Кожне дерево унікальне, тому навіть якщо столи зроблені з однієї деревини, кожен матиме свій характер».

Нещодавно меблі бюро були представлені на виставках Maison&Objet у Франції та imm cologne у Німеччині. Замовити вироби можна на сайті. Комод від RYNTOVT DESIGN коштуватиме близько €2,5 тисяч, великий обідній стіл – €4 тисячі.

Світильники від ArtBuz

Фото: Анна Лисун

Творча майстерня Олексія Шевчука на виставці представила світильники із серії «Легше ніж повітря». Представниця майстерні розповідає: дизайн був натхненний малюнками Леонардо да Вінчі. Світильники складаються з металевого каркаса та текстильної оболонки, що розсіює світло. Завдяки цьому вони легко розкладаються та транспортуються.

Майстерня «ArtBuz» знаходиться в Києві. Крім світильників, у ній виготовляють також предмети декору та скульптури з металевого дроту. Замовити вироби можна на Facebook-сторінці, а також на Etsy та Amazon. Вартість одного світильника – від $200.

Вироби з вінтажного дерева Solovero

Фото: Анна Лисун

Компанія Solovero виготовляє меблі, світильники, предмети декору та дерев’яні панелі. Основний матеріал – вінтажна деревина, найчастіше дуб і вільха, вік якої від 20 до 150 років. Її знімають, наприклад, зі старих амбарів, звільняють від шкідників та обробляють за спеціальною технологією.

Фото: Анна Лисун

Придбати меблі можна на сайті компанії, шоу-румі Solovero та магазинах-партнерах в Україні. Ціна на стіл з вінтажного дерева – 20 тисяч гривень, на світильники – близько двох з половиною тисяч.

Дизайнерські вази від NOOM

Фото: Анна Лисун

Колекція Suprematic включає вази та світильники. Автори надихались геометричними творами Казимира Малевича під час розробки дизайну предметів. Усі вироби виготовлені з металу – міді та латуні. На замовлення їх можна виготовити у різних кольорових рішеннях.

На виставці Noom представили також набір із семи свічників ORB. Виточені із нержавіючої сталі або латуні, вони складаються у цільну сферичну конструкцію або розкладаються на окремі підставки, що підходять для різних типів свічок.

Бренд NOOM був заснований у 2017 році дизайнерами Катериною Соколовою та Аркадієм Вартановим у Харкові. Сьогодні їхні вироби продаються у магазинах у Парижі, Лос-Анджелесі та Токіо. Вироби компанії також були представлені виставці Maison&Objet у Франції та іmm cologne у Німеччині. Замовити вироби можна на сайті компанії. Ціна на вази – від €190.

Елітні кухні Blanc

Фото: Анна Лисун

Blanc спеціалізується на створенні кухонних меблів, шаф, а також світильників. Акцент українська компанія «з італійською філософією» робить на ергономіку, якісні матеріали та естетичну складову. Меблі виготовляють в Україні, проте матеріали та компоненти закуповують у міжнародних виробників. Виготовляють меблі під індивідуальні замовлення.

Фото: Анна Лисун

Замовити меблі можна у київському шоу-румі компанії. Ціна залежить від індивідуальних параметрів та обраної конфігурації. Кухонний острівець, представлений на стенді компанії, коштує близько 7,5 тисяч, кухонна шафа – 14 тисяч.

Меблі для ресторанів та готелів
від Trone Grande та Verdi

Фото: Анна Лисун

Київська фабрика Trone Grande спеціалізується на меблях для закладів: стільцях та кріслах, столах, барних стійках. Фабрика Verdi виготовляє різнопланові меблі для дому та офісу. Компанія працює у абсолютно різних стилях, від лофту до класицизму. Меблі їх виробництва можна побачити у багатьох київських закладах, зокрема, у ресторані Chang та деяких закладах мережі Дмитра Борисова.

На сайті компанії можна придбати вже готові вироби або залишити індивідуальне замовлення. Ціни на стільці – від 250.

Металеві полиці від Shura Design

Фото: Анна Лисун

Київська компанія Shura Design була заснована у 2010 році та спеціалізується на виробах з металу: вітринах магазинів, елементах декору, настінних панно, а також виготовляє столи з використанням дерева та мармуру. На виставці компанія представляла, зокрема, модульну систему FAVO: набір металевих полиць у вигляді сот, що можуть утворювати різноманітні конфігурації.

Придбати модульну систему або зробити індивідуальне замовлення можна на сайті. Обідній стіл Shura Design коштуватиме близько $1.5 тисяч, журнальний – $500-660.

Лаконічні меблі ZEGEN

Фото: Анна Лисун

Компанія ZEGEN спеціалізується на виготовлені шпонованих меблів та панелей. На виставці вони представили колекцію ASH. До неї увійшли письмовий стіл, ліжко, тумба та два варіанти комодів, розроблені дизайнером Павлом Вєтровим. Особливістю колекції стало використання натурального шпону з ясена (англ. – ash) та прості лаконічні форми без надмірних деталей.

Фото: Анна Лисун

Виробництво меблів знаходиться в Черкасах. Крім України, компанія продає меблі до Франції та Грузії. Меблі «ZEGEN» також були представлені на у цьому році на виставці Maison&Objet у Франції. В Україні придбати меблі можна в одному з шоу-румів, зазначених на сайті. Ціна ліжка з колекції ASH – 32 тисячі, комода  – 25 тисяч гривень.

Читайте також: Альтернатива заскленому балкону: 10 речей для декору

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button