Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Димерська сонячна електростанція. Фото: UDP Renewables

Компанія UDP Renewables будує п’ять сонячних електростанцій в Одеській, Запорізькій, Херсонській та інших областях України.

Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна розповів Василь Хмельницький, засновник інвестиційної групи UFuture, до якої входить UDP Renewables.

Загальна потужність фотостанцій складатиме 100 МВт.

Наразі UDP Renewables запустила дві сонячні електростанції – Димерську СЕС-1 у Київській області потужністю 6 МВт та Free Energy у Генічеську потужністю 18,3 МВт.

У планах – побудувати станції на 200 МВт. Утім, за словами Хмельницького, динаміка залежатиме від «зеленого» тарифу, оскільки очікується, що з 2020 року його зменшать.

Проекти реалізували в партнерстві з українськими, словацькими та іспанськими інвесторами.

До складу групи UFuture входять міжнародний аеропорт «Київ» імені Ігоря Сікорського, індустріальний парк «Біла Церква», фармацевтична компанія «Біофарма», а також інноваційні парки UNIT.City і LvivTech.City.

«Зелений тариф» почав діяти в Україні з 2009 року. Держава закуповує «зелену» електроенергію у приватних виробників за завищеним тарифом. З 2020 року пільговий тариф планують знизити на 25%, а до 2030 року – повністю припинять.

Нагадаємо, у місті Богуслав Київської області ввели в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 16 МВт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button