Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kino-teatr.ua

Кінотеатр «Загреб», зведений у 1980-х роках у Голосіївському районі, мають знести. Так вирішила постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Тепер проект рішення мають затвердити в Київраді. Про це повідомляє «Вечірній Київ».

На місці кінотеатру зведуть будівлю громадського призначення з приміщеннями кінотеатру, коментують виданню в КМДА. До будівництва залучать інвесторів.

Рендер будівлі, запланованої до зведення

«Після визначення переможця інвестиційного конкурсу та укладення з ним інвестиційного договору відбудеться відшкодування інвестором вартості будівель», – пояснює директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник. Інвестор буде зобов’язаний безоплатно передати комунальній власності Києва площі, відповідні площам кінотеатру зараз.

Як каже чиновниця, «Загреб» не включений до програми приватизації комунального майна, і земельна ділянка за адресою кінотеатру нікому не належить. За адресою «Загребу» можна зводити будівлі громадського призначення, кінотеатр в тому числі, зазначає Мельник.

Нагадаємо, 17—18 травня відбудеться дванадцятий Міжнародний фестиваль CANactions. На думку організаторів, концепція громади є частиною історії та культури України та відображується в сучасних архітектурних і суспільних рухах країни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button