Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Знімок екрану з трансляції мітингу на підтримку кандидата Сергія Філатова

Автор Youtube-каналу «Уткин ТВ» Олексій Уткін організував у Києві «передвиборчий» мітинг. За задумом, «мирна акція підтримки» була присвячена кандидату в президенти Сергію Філатову.

На мітингу, як пише AIN.ua, учасники активно скандували лозунги на підтримку кандидата, стрибали та вишиковувалися у шеренгу. Мітинг, який кандидат так і не відвідав, зібрав неочікувано багато людей. За кілька днів його подивилися щонайменше 70 тисяч разів.

Як повідомив Уткін AIN.ua, замість очікуваних 20 людей прийшли до 250. За участь пропонували 1000 гривень, оголошення розмістили на OLX.

«Коли ми питали деяких, чи готові вони ще за 500 гривень проголосувати за кандидата, дехто навіть захотів привести натовп друзів. За окрему плату, звісно ж», – розповів пранкер виданню.

За мітингом пранкери спостерігали через міські веб-камери. Після заходу команда Уткіна телефонувала учасникам дізнатися думку про кандидата і сам захід. Зокрема, питали, чи влаштовує громадян ідея Філатова увести міжвидові шлюби. «Я так скажу: коханню не накажеш. Я не проти. Ми хочемо йти в Європу», – відповідали учасники акції по телефону, пише AIN.ua. Видання також зазначає, що учасникам могли й «не заплатити».

Уткін, якому раніше поліція не допомогла знайти викрадені гроші, вирішив викривати злочинців самостійно та робити відповідні сюжети в Youtube. Ідею мітингу на честь неіснуючого кандидата блогеру підказали підписники, повідомляє AIN.ua.

Знімок бесіди пранкерів з учасником мітингу / 048

Згодом пранкери влаштували схожий мітинг в Одесі. Зокрема, учасники одеського мітингу погоджувалися з пунктом «програми Філатова» про видобуток корисних копалин на Місяці. Відсутність кандидата на зустрічі в Одесі тамтешній аудиторії пояснили його неочікуваною смертю від падіння в люк. Місцеве видання 048 зазначає, що один чоловік привів на цей захід 270 учасників: за кожного мав отримати по 70 гривень.

Читайте також про соціальний експеримент, в рамках якого хлопець у центрі Києва курив «марихуану» перед поліцією

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button