Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Авторка карти Сніжана Чернецька

Дизайнерка Сніжана Чернецька розробила карту Києва, де позначені 64 локації зйомок зарубіжних кліпів, художнього та рекламного відео. Географія охоплює період з 2005 до З деталями можна ознайомитись на сайті Telegraf Design.

Найбільше епізодів зняли у Шевченківському районі (20), а найбільше різноманітних робіт – у Солом’янському (21). Найменше знімали в Дарницькому (два відео).

У Шевченківському районі, зокрема, скористалися локаціями Майдану Незалежності для першої серії 23 сезону «Сімпсонів». Також на Майдані знімали кліпи для Lonely The Brave і Calum Scott. У 2014 в Прип’яті знімали кліп для Pink Floyd, у 2015 на пустирі біля Троєщини– для Foals.

Гурту Years & Years, який виступав у столиці 14 лютого, зняли кліп Shine у Пущі-Водиці також у 2015, а Twenty One Pilots, які виступили в столиці 30 січня – кліп Nico And The Niners у 2018. Останній знімали у будівлі факультету кібернетики університету ім. Тараса Шевченка.

Часті гості київських музичних заходів Nothing But Thieves знімалися на кінцевій зупинці трамваю №28 для кліпу Sorry і на закинутому танковому заводі на Дарниці для кліпу Amsterdam.

Кадри для художнього фільму «Смерть Сталіна» знімали на трьох київських локаціях: вулиця Олеся Гончара, 45Б, КМДА на вулиці Хрещатик, 36, та Поділ. Також у Києві знято рекламні ролики, зокрема, Apple Watch Series 3Schweppes What do you expect? і Lexus – Lexus ES . Amazing World.

Нагадаємо, з останнього – у Києві зняли кліп для переможниці Євробачення 2018 Нетти Барзілай.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button