Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Дослідники корпорації IBM склали список із п’яти технологій, які визначатимуть напрямок розвитку харчової промисловості у найближчі п’ять років.

Цифрові двійники

«Цифрові двійники» ферм – це віртуальні моделі, які включатимуть всі дані, починаючи від складу ґрунту та професійності водія трактора до ціни дині на ринку.

Діджиталізація агрокультури дозволить зробити використання ресурсів і виробництво продуктів більш ефективним та передбачуваним.

Фото: Unsplash

Блокчейн

Технологія блокчейну дозволить мінімізувати втрати у виробничому ланцюжку. Зараз майже половина харчів псується через неефективність системи постачання. Доступність точних даних про кожну ланку кожен учасник сектору достеменно знатиме, скільки потрібно виробляти,замовляти та доставляти.

Бактеріальна картографія

Аналітики прогнозують, що потягом наступних п’яти років у харчовій промисловості пошириться експрес-аналіз продукту на рівні мікробів. Карта мікробіому дозволить визначити, наскільки продукт якісний і безпечний, чи немає в ньому патогенних організмів.

Домашні тести

Перевірити безпечність продукту можна буде вдома, на ринку або в магазині за допомогою компактних сенсорів та смартфона. Виявити такі патогени, як E. coli або сальмонелла, можна буде просто на кухні. Результати аналізів, яких раніше доводилося чекати кілька днів, будуть доступні за кілька секунд.

Фото: Unsplash

Переробка пластику

В IBM вважають, що утилізація сміття та виробництво нового пластику повністю зміняться вже за кілька років. Все підлягатиме ресайклінгу – від пакетів для молока до харчових контейнерів. Тотальна переробка стане можливою завдяки технології VolCat – процесу каталізу. За високої температури пластик розщеплюватиметься на різні елементи, які відразу використовуватимуться для виробництва нового матеріалу.

Фото: Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button