IBM визначила п’ять технологій, які змінять харчову індустрію
Аналітики вважають, що в майбутні п'ять років наявність патогенних бактерій можна буде виявити на кухні за допомогою смартфона, а весь пластик буде перероблятися.
Аналітики вважають, що в майбутні п'ять років наявність патогенних бактерій можна буде виявити на кухні за допомогою смартфона, а весь пластик буде перероблятися.
Фото: Unsplash
Дослідники корпорації IBM склали список із п’яти технологій, які визначатимуть напрямок розвитку харчової промисловості у найближчі п’ять років.
Цифрові двійники
«Цифрові двійники» ферм – це віртуальні моделі, які включатимуть всі дані, починаючи від складу ґрунту та професійності водія трактора до ціни дині на ринку.
Діджиталізація агрокультури дозволить зробити використання ресурсів і виробництво продуктів більш ефективним та передбачуваним.
Фото: Unsplash
Блокчейн
Технологія блокчейну дозволить мінімізувати втрати у виробничому ланцюжку. Зараз майже половина харчів псується через неефективність системи постачання. Доступність точних даних про кожну ланку кожен учасник сектору достеменно знатиме, скільки потрібно виробляти,замовляти та доставляти.
Бактеріальна картографія
Аналітики прогнозують, що потягом наступних п’яти років у харчовій промисловості пошириться експрес-аналіз продукту на рівні мікробів. Карта мікробіому дозволить визначити, наскільки продукт якісний і безпечний, чи немає в ньому патогенних організмів.
Домашні тести
Перевірити безпечність продукту можна буде вдома, на ринку або в магазині за допомогою компактних сенсорів та смартфона. Виявити такі патогени, як E. coli або сальмонелла, можна буде просто на кухні. Результати аналізів, яких раніше доводилося чекати кілька днів, будуть доступні за кілька секунд.
Фото: Unsplash
Переробка пластику
В IBM вважають, що утилізація сміття та виробництво нового пластику повністю зміняться вже за кілька років. Все підлягатиме ресайклінгу – від пакетів для молока до харчових контейнерів. Тотальна переробка стане можливою завдяки технології VolCat – процесу каталізу. За високої температури пластик розщеплюватиметься на різні елементи, які відразу використовуватимуться для виробництва нового матеріалу.
Фото: Unsplash
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті