Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Квантові значки»

Дизайнери крамниці «Невпинно» створили колекцію значків з Тарасом Шевченком. Їх надихнула колаборація Київського метрополітену з Національним музеєм Тараса Шевченка і художником Олександром Греховим.

Бюсти Шевченка взято з постерів Грехова, де Кобзар так само представлений у п’яти іпостасях: Бендер Родріґес, Рік Санчес, Пітер Паркер, Аладдін Сейн і Дарт Вейдер.

«Багатогранність постатей Тараса надихає кожного з нас до розвитку, самовдосконалення та навчання. Ми бачимо, що Кобзар не тільки видатний художник і поет, він поєднує у собі вагомі образи», – пояснюють «Невпинно».

Значки доступні до передзамовлення, вартість одного становить 165 гривень. На оптове замовлення діє знижка.

Пізніше, Юрій Хорт, який знищив плакати, написав у Facebook кілька постів, у яких погрожував виробникам значків та ілюстратору, який створив образи Тараса Шевченка у виглядів героїв з поп-культури.

Крім того, у Львові виставку постерів 1-14 березня мала приймати приватна книгарня «Книжковий лев». Її власниця Катерина Іванова розповіла Громадському, що після пошкодження картин в метро Києва націоналістом Юрієм Павленком (Хорт) на її Facebook-сторінку почали надходити погрози.

Нагадаємо, нещодавно виставка «Квантовий стрибок Тараса Шевченка» викликала дискусію у соцмережі: радикал Юрій Хорт вирішив, що це «офіційна наруга над Тарасом Шевченком» і порізав постери. Зазначимо, проект мав на меті осучаснення образу поета.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button