Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото надано Національним художнім музеєм

Наприкінці 2018 року Національний художній музей отримав не лише нову айдентику, але й реновацію вестибюлю.

Проект реновації вхідної групи розробляли архітектори Олексій Биков, Олександр Бурлака і Павло Величко. Під час підготовки вони дослідили історію будівлі, інтер’єру, працювали з архівами та опитали працівників музею.

Фото надано Національним художнім музеєм

«Перше професійне враження щодо вхідної зони – вона перевантажена. Потрапивши всередину музею, не відчуваєш можливостей цього простору: тут прекрасні колони, багато елементів, котрі хочеться роздивлятися, але вони були заставлені меблями, це відволікало і дратувало», – розповів Биков.

З вестибюлю прибрали дерев’яні перегородки, зайві візуальні деталі на стелі і стінах, спростили кольорову схему та запропонували нову схему освітлення.

Фото надано Національним художнім музеєм

Було реставровано мармурову підлогу та сходи, що ведуть на другий поверх.

Обираючи колір для інтер’єру, архітектори зафарбовували частини приміщення, щоб побачити, як той чи інший колір працюватиме у просторі. В процесі врахували думку працівників музею.

Фото надано Національним художнім музеєм

Зрештою, вирішили зупинитися на білому, світло-сірому та «кольорі лінії горизонту між морем і небом» (Sea Nor Sky 643 із палітри бренду Paint & Paper Library).

Головним акцентом інтер’єру стали білий периптер колон та пілястр. Аби підкреслити ці елементи, меблі зробили насиченого синього кольору.

Фото надано Національним художнім музеєм

У створенні нових меблів надихалися елементи початкового інтер’єру музею, що його розробляв архітектор Павло Голландський. Меблі виготовила компанія ST WOOD.

Кафе і музейну крамничку вирішили розмістити в аванзалі. Наступного року планують зробити скляний тамбур у вестибюлі, який забезпечить збереження тепла в приміщенні.

Фото надано Національним художнім музеєм

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року Національний художній музей презентував нову айдентику, розроблену Banda Agency. Зокрема, дизайнери створили для музею персональний шрифт NAMU Font.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button