Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Муніципалітет Праги вирішив робити громадський транспорт безкоштовним у дні з найбільшим забрудненням повітря, повідомляє Novinky.

Рішення міськради поширюватиметься на всі види громадського транспорту, зокрема й на залізничний.

Кожен день безоплатного проїзду, за підрахунками, коштуватиме міському бюджету п’ять мільйонів крон (приблизно 195 тисяч євро).

Востаннє критичну ситуацію з забрудненням повітря у Празі спостерігали у серпні та лютому минулого року. Зазвичай підвищений рівень смогу Чеський гідрометрологічний інститут оголошує п’ять-сім днів на рік.

Видання висловлює сумнів у тому, що громадський транспорт Праги впорається з більшим пасажирським навантаженням, адже, на думку журналістів, трамваї, метро та залізниця перебувають на межі пропускної здатності.

Автомобільний транспорт – один із головних чинників забруднення повітря у столиці Чехії.

Інший вагомий чинник – опалення. Мерія Праги готує рішення про обмеження використання твердопаливних систем.

Безоплатний громадський транспорт для поліпшення якості повітря запроваджують і в інших містах. Влітку 2019 року Люксембург може стати першою країною з системою безоплатного громадського транспорту, що включає трамвай, автобус і залізницю.

2013 року безоплатний громадський транспорт вперше запровадили в європейській столиці – Таллінні. З липня 2018 року регіональній владі Естонії дозволили на свій розсуд скасовувати плату за проїзд у громадському транспорті, розраховуючи на державні субсидії.

Ідею безоплатного громадського транспорту розглядали й у Парижі, але вирішили відмовитися.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button