Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

На сьогоднішньому засіданні, п’ятого березня, Київрада з третьої спроби проголосувала у другому читанні за проект рішення, який передбачає продаж права на оренду всіх паркувальних майданчиків міста виключно через систему ProZorro.

Перед голосуванням з трибуни Київради виступили троє членів ініціативної групи, яка представляє інтереси паркувального бізнесу. Вони закликали депутатів не голосувати за «злочинний проект».

Вони заявили, що займаються цим як пенсіонери, отримують з парковки на 30-45 місць по 3-4 тисячі гривень і вклали в бізнес всю свою душу і накопичення.

Одна з представниць паркувального бізнесу заявила, що онкохвора і в якості доказу зняла в’язану шапочку.

Представники паркувального бізнесу Оболонського району

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов виступив із промовою на підтримку рішення. Він заявив, що зараз парковки в місті облаштовуються фактично нелегально, «через попередні договори, які є нікчемними з юридичної точки зору».

Він наголосив, що після прийняття рішення КП «Київпарктранссервісу» надається три місяці для розробки правил з організації паркомісць. Він також запропонував надавати першочергове право на оренду попередньому власнику паркомайданчика.

Зрештою проект рішення було прийнято. За нього проголосували 64 депутати Київради.

28 лютого депутати не змогли ухвалити проект, розроблений Ольгою Балицькою від фракції «Київська команда» у співавторстві з мером Віталієм Кличком.

Балицька повідомляла, що отримала листи від операторів паркувальних майданчиків Києва, – компаній «Київські соціально-інвестиційні технології» та «Трансшлях Сервіс», – в яких ті просили змінити законопроект.

Депутатка зазначила, що обидві компанії пов’язані одна з одною та є фігурантами кримінальної справи, яку восени відкрила Генпрокуратура за фактами можливих зловживань службовими особами КП «Київтранспарксервіс».

Проект рішення про продаж паркувальних майданчиків через ProZorro було ухвалено у першому читанні сьомого лютого.

Документ передбачає розірвання усіх попередніх договорів із ФОПами на продаж паркувальних майданчиків. Таких зараз налічується близько 600.

Балицька заявляла, що зараз парковки ділять між загадковими ФОПами за вартістю, заниженою у три-чотири рази.

Наразі процес передачі прав на парковки відбувається так. «Київтранспарксервіс» передає на розгляд транспортної комісії Київради список потенційних місць для паркування. Депутати голосують лише за адреси. Після цього «Київтранспарксервіс» таємно і на свій розсуд вибирає, кому і за які гроші віддавати місця, пояснює Балицька.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button