Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: La Vie En Blog

Мешканці паризької вулиці Rue Crémieux більше не витримують навали інстаграмерів під вікнами і хочуть звести паркан. Про це повідомляє Citylab.

Rue Crémieux – вистелена бруківкою вулиця, вздовж якої стоять різнокольорові житлові будинки XIX століття у пастельних тонах. На вулиця обмежений руху транспорту. Цього тижня сусідська громада вимагала від адміністрації Парижа огородити територію та почати закривати ввечері і на вихідних.

«Ми намагаємось поїсти, аж тут починають заважати репери, яким треба дві години знімати відео прямо у нас під вікнами, або хлопці на парубоцьких вечорах – вони цілу годину горлають. Це виснажує», – розповідає мешканець Rue Crémieux Антуан. Він має тематичний акаунт в Instagram, куди публікує дивні заняття гостей вулиці.

На Rue Crémieux проводять музичні зйомки, майстер-класи з йоги та навіть зйомки з японським ведмедем Кумамоном.

Жителі розповідають, що в звичайний день туристи поводяться чемно, але ввечері та на вихідних їхня активність стає нестерпною.

Огорожі за схожих обставин встановлювали на інших маленьких вулицях Парижа, пояснюють Citylab. Але невідомо, чи запропонує адміністрація міста ефективне рішення, і чи спрацює пропозиція мешканців.

Будинки на Rue Crémieux залишалися сірими до 1996 року. Тому, розповідають Citylab, Rue Crémieux формує невластивий Парижу образ. Частіше в Парижі можна натрапити на багатоквартиник сірого чи медового кольору, аніж на різнобарвний квартал.

Читайте також: В Амстердамі збираються реформувати Квартал червоних ліхтарів