Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Власник будинку на вулиці Мічуріна, 42а, з іншого боку ділянки обклеїв паркан дзеркальною плівкою. Фото: contemporarykiev.blogspot.com

На схилах довкола ботанічного саду імені Гришка на Печерську ведеться кілька незаконних будівництв, повідомляється у блозі contemporarykiev.

Зокрема, із боку бульвару Дружби народів з’явився міст, який здіймається в гору під великим кутом і закінчується підземним гаражем будинку на Пирятинському провулку, 1. На думку авторів блогу, будівництво мосту сприяло збільшенню вартості будинку до 104 мільйонів гривень.

Міст, що закінчується на Пирятинському провулку. Фото: contemporarykiev.blogspot.com

Вартість цього будинку зросла до 104 мільйонів гривень

Поряд на схилі ведеться інше будівництво, що не має ані інформаційного щита, ані будівельного паркану. Поблизу на Звіринецькому схилі невідомі спиляли кількадесят дерев. На запит активістів Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) відповіла, що «не зможе приїхати на місце, адже будинок не має адреси, й інспектори можуть не знайти його в лісі».

Будівництво без адреси. Фото: contemporarykiev.blogspot.com

На вулиці Мічуріна, 14 також тривають будівельні роботи без інформаційного щита. Будівельники зрізали схил, зламали і викинули паркан Ботсаду, а також пустили техніку просто його територією.

Будівництво на вулиці Мічуріна, 14. Фото: contemporarykiev.blogspot.com

Будівництво на вулиці Мічуріна, 14. Забудовник зрізав оригінальний паркан Ботсаду. Фото: contemporarykiev.blogspot.com

Багно на місці проїзду будівельної техніки. Фото: contemporarykiev.blogspot.com

Незаконне будівництво на вулиці Мічуріна, 44, муніципалітет розпорядився зупинити у січні 2018 року. Після протестів активістів на місце з інспекцією прибув мер Віталій Кличко. Перевірка підтвердила відсутність необхідних дозволів, будівельних умов, проекту, документів на землю та погоджень міської влади. Наразі паркан демонтовано, будівництво поки не поновлювалося.

Незаконне будівництво на вулиці Мічуріна, 44. Фото зі сторінки Віталія Кличка у Facebook

Автори блогу також опублікували фотографії парканів, якими власники навколишніх будинків відгороджуються від відвідувачів Ботсаду. Хтось забетонував оригінальну металеву огорожу Ботсаду, хтось наклеїв на паркан дзеркальну плівку, щоби перехожі могли роздивлятися себе. Деякі мешканці облаштували прямий вхід до ботанічного саду зі свого подвір’я.

Деякі мешканці облаштували прямий вхід до ботанічного саду зі свого подвір’я. Фото: contemporarykiev.blogspot.com

Хтось забетонував оригінальну металеву огорожу Ботсаду. Фото: contemporarykiev.blogspot.com

Нагадаємо, торік підприємство «Белавтодор-Україна» повідомило  про плани будівництва асфальтобетонного заводу біля Ботанічного саду Гришка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button