Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23265 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Липова алея Tilia Cordata. Фото: ebben.nl

Цієї осені уздовж алеї Меморіалу Героїв Небесної сотні висадять 100 дорослих дрібнолистих лип з голландського розплідника Ebben, повідомила Укрінформу співавторка проекту Ірина Волинець.

Висаджуватимуть 25-річні дерева заввишки вісім метрів. Дрібнолиста липа росте не вище 10-14 метрів і матиме діаметр крони шість метрів.

«Ми розглядали кілька варіантів дерев, але після аналізу дійшли висновку, що саме липа найбільше пасує для нашого проекту. Це дерево цвіте білим цвітом, воно комфортно почувається у Києві, добре адаптується до умов середовища і є хорошим очисником загазованості», – сказала Волинець.

Липи сорту Tilia Cordata коштують 90 тисяч гривень за дерево. У розпліднику Ebben дерево викопують кожні чотири роки, і формують кореневу систему, тому під час пересадки коренева система не деформується і дерево добре приживеться.

За словами співавторки, алею сформують вже дорослі липи: не буде потрібно чекати десять-двадцять років, щоб реалізація збіглася з проектними візуалізаціями.

Липова алея на рендерах проекту. Зображення: maidanmuseum.org

Нагадаємо, проект Меморіалу Героїв Небесної сотні розробило архітектурне бюро MI studio, яке перемогло у конкурсі.

Переможцем тендера на виконання будівельних робіт стала компанія «Північно-український будівельний альянс». Та згодом в її пропозиції знайшли «невідповідність умовам тендерної документації», тож проект втілюватиме майстерня «Україна-реставрація».

Будівництво планують завершити упродовж дев’яти місяців з моменту проведення тендера. Утім, наразі ділянку на вулиці Інститутській, де має бути зведений Меморіал, арештовано Печерським райсудом столиці за клопотанням Генпрокуратури до моменту завершення слідчих експериментів. Водночас у січні було розпочато підготовку до будівництва знизу алеї.

Проект Меморіалу Героїв Небесної сотні. Зображення: maidanmuseum.org

Окрім Меморіалу побудують будівлю Національного музею Революції Гідності. У конкурсі переміг проект «Штурм пагорба» німецького архітектурного бюро Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button