Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Хмарочос

Працівники «Київзеленбуд» обрізають дерева з 15 жовтня до 15 квітня. Це період мінімальної циркуляції соків, запевняє прес-служба комунального об’єднання.

У «Київзеленбуді» нарікають, що двічі на рік зазнають нападів із боку активістів та журналістів через занадто радикальну обрізку гілля. Комунальники стверджують, що керуються «Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України».

«Здійснювати омолодження можна аж до самого пенька, – йдеться у відповіді критикам. – Ця операція спричиняє швидкий та рясний ріст кореневої порослі».

Читайте також: Арбористи про масове омолодження дерев у Києві

При цьому «Київзеленбуд» не згадує дворічний мораторій на «омолоджувальну обрізку» дерев у Києві, який депутати Київради ухвалили наприкінці 2018 року. Мораторій не стосується обрізки й видалення аварійних дерев.

Тим часом кияни нарікають, що «Київзеленбуд» не припиняє обрізати дерева. У неофіційній розмові з оргаізаторами виставки «Дезеленізація» комунальники сказали, що продовжують обрізку за виданими раніше актами.

Найближчим часом на Київ чекає нова хвиля обрізки: після урагану 11 березня КМДА видала доручення про позачергове обстеження зелених насаджень.

«Наразі Київзеленбуд активно проводить обрізку сухостійних дерев, старих і сухих гілок, а також гілок, пошкоджених хворобами. Санітарна обрізка дуже необхідна, адже знижує ризик аварійних ситуацій», – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Дивіться фото: Київзеленбуд похвалився засохлими після кронування деревами

Нагадаємо, до ЗМІ потрапив лист керівництва «Київзеленбуду» співробітникам, в якому  просять публікувати схвальні пости про роботу підприємства у соцмережах.

Голова Київзеленбуду дала інтерв’ю. Найкращі цитати ілюструємо клумбами

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button