Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нещодавно на сайті Reddit набрав популярності флешмоб #trashtag – користувачі почали викладати колажі з двох фото: на одному стоячи в оточенні сміття на неприбраній ділянці, а на іншому – після того, як цю територію самостійно прибрали.

Спочатку флешмоб трактувався, як розвага для знудьгованих підлітків, але згодом його підхопили люди різного віку.

Комунальні служби Києва вирішили долучитися до #trashtag у свій спосіб. Після публікацій про тренд у ЗМІ на сторінці Управління екології та природних ресурсів КМДА з’явився допис, де киян запросили долучитися до #trashtag – так, наче у КМДА про тренд знали ще до його формування.

«КП “Плесо” долучилися до #trashtag за декілька місяців до його появи, тепер настав твій час! З 16 березня по 25 травня у Києві відбудеться понад 90 толок в парках, скверах та на пляжах! Встигни обрати локацію, набратися сили та зробити місто чистішим!», – пропонують киянам комунальники КМДА.

Толоки, на які запрошують містян, організовують КП «Плесо» та КО «Київзеленбуд». В планах толоки від КП «Плесо» на всіх зазначених точках пропонують провести санітарне прибирання та вивіз сміття. «Київзеленбуд» крім прибирання сміття пропонує перекопати квітники, посадити кущі та дерева, пофарбувати лави та урни, а також позбирати опале листя. КП УЗН Дніпровського району пропонує збиратися для цього традиційно по суботах.

Раніше «Хмарочос» писав, чому не слід ставитись до опалого листя як до сміття.

Пропозицію поприбирати для містян зашейрили й інші комунальні служби. Зокрема, КП УЗН Оболонського району зазначило, що прибирання міста – це, в тому числі, справа цілеспрямованих містян.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button