Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: C14

За п’ять місяців, з 15 жовтня 2018 року до 15 лютого 2019 року, Інститут «Республіка» зафіксував 71 випадок насильства з боку ультраправих. Шкоди зазнавали майно та люди, а в 16 випадках насильство було травматичним. Про це повідомляє «Політична критика».

Так, за 16 місяців ультраправі вчинили 40 нападів з елементами насильства і 31 конфронтації. Майже чверть випадків були нападами проти майна. Насилля від ультраправих потерпіли, зокрема, їхні ідеологічні опоненти, соціальні активісти, представники ЛГБТ-спільноти, культурні діячів, адвокати та журналісти.

Інфографіка Інституту «Республіка»

Лідерами серед конфліктів стало угрупування С14. За п’ять місяців воно скоїло 34 конфлікти, 20 з яких були насильницькими. Менше шкоди завдавали «Національний корпус», «Невідомий патріот» та «Традиція і порядок».

Як зазначив директор інституту Володимир Чемерис, лише два тижні за п’ять місяців обійшлися без нападів. В цілому, їхня більшість скоєна в Києві.

Є також версія, що через близькість конфліктів до зони бойових дій, їхнє фінансування може надходити з-за кордону

Чемерис також зазначив, що працівники держструктур з праворадикальним минулим, наближені до правоохоронних органів, як заступник голови Міністра внутрішніх справ Вадим Троян, можуть надавати ультраправим привілеї.

Систематичні порушення прав людини, зокрема, з боку ультраправих, на конференції в «Інтерфаксі» пояснили недореформованістю поліції. Насильства з боку подібних організацій зазнають і правоохоронці, повідомив Олег Матвієнко, начальник відділу моніторингу прав людини.

Читайте також: У Верховній Раді Ігор Луценко й лідер С14 переконували ромів, що вони «цигани»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button