Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Medusa Group

У 2017 році команда польських архітекторів Medusa Group розробила проект ліцею Akademeia High School в Варшаві, який задумано як «освітню екосистему» для учнів.

Фото: Medusa Group

Dezeen повідомляє, що з великого двору, висадженого травою та укомплектованого меблями, можна піднятись на шкільний дах. Роль сходів виконують ступінчасті сидіння, а безпосередньо на даху облаштовано сад. Рослини зі шкільних садків, розповідають у виданні, придатні для приготування обідів у їдальні.

«Зміни в державній освіті Польщі не встигають за змінами в житті молодих людей, – розповіли у Medusa. – Це підштовхнуло нас сворити атмосферу, яка заохочуватиме залишатися в школі після уроків».

Навчальні приміщення школи знаходяться посередині (з зовнішніми східцями), а в крилах будівлі розташовані критий спортивний майданчик та їдальню. В свою чергу, їдальня працює впродовж усього дня з гнучким функціоналом: приміщення може бути рестораном, кафе, читальною залою і виставковим простором.

Фото: Medusa Group

Привітності простору проектувальники спробували досягти також оформленням внутрішнього фасаду: сталевий каркас облицьовано дерев’яними дошками та склом. Крім того, в школі є крита доріжка для прогулянки.

Фото: Medusa Group

»Ми хочемо, щоб молодь сиділа там, де їй подобається. У класах вона сидить на стільцях, а поза ними є простір, де можна лежати та засмагати», – пояснили архітектори.

Будівля має сертифікацію енергоефективності будівництва LEED – за стобальною шкалою її оцінили за п’ятьма критеріями: місце зеленого будівництва, ефективність водокористування, енергетичність та атмосферне повітря, екоресурси та екоматеріали, якість дизайну приміщень.

Нагадаємо, у 20 київських дитсадках і школах створять мікроферми.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button