Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: fujikura-automotive-lviv

Працівниця заводу «Фуджікура» у Львівській області зомліла на робочому місці за два тижні померла в лікарні, повідомляє Цинічний Львів з посиланням на власні джерела.

В лікарні в 40-річної жінки виявили двостороннє запалення легень. Колеги розповіли, що вона не хотіла йти у лікарняну відпустку, бо на роботі погрожують звільненням, якщо кількість «ухилень від роботи» перевищить чотири на рік.

Працівниця займалася складанням дротяної мережі. В неї залишилося троє дітей.

Про порушення умов праці на заводі «Фуджікура», який було відкрито у 2016 році в селі Підрясне на Львівщині, повідомлялося і раніше. При цьому журналісти скаржилися, що керівництво заводу відмовляється від спілкування.

У березні 2018 року видання Вголос повідомляло про випадок з 31-річною працівницею заводу: вона намагалася перерізалти канцелярським ножем горло після того, як її звільнили. У поліції інформацію тривалий час не коментували, проте згодом відкрили кримінальне провадження за статтею доведення до самогубства.

Після цього випадку видання випустило великий матеріал про умови праці на заводі, зокрема: відсутність належного медичного обслуговування; відсутність технічних перерв; відсутність фіксованого обіду; перевищення норм виробництва; антисанітарія; перевищення температури повітря у приміщенні; сексуальні домагання; незрозуміле нарахування заробітної плати; закрита бухгалтерія тощо.

«Перед працевлаштуванням мене, як і інших претендентів на роботу, попередили, що на час випробувального терміну жінкам не бажано вагітніти, а лікарняний менеджер вагітність називав порушенням дисципліни», – розповів один із працівників на умовах анонімності.

«Дуже часто виходить, що у вечірню зміну доводиться працювати по 12 годин, оскільки автобус просто не везе додому. Був інцидент, коли на заводі наш начальник закривав туалети. Це він мотивував тим, що потрібно виконувати плани і терпіти», – повідомила інша робітниця.

«На заводі у другу зміну жахливе харчування, нам давали те, що люди не доїли у першу зміну. Нас годували перловкою, картоплею з мукою. При цьому з нас знімали за це гроші», – розповів колишній працівник Володимир Москаль.

«Мене вигнали тільки через те, що я під час обіду в нічній зміні заснула», – каже працівниця К. яка просила не називати її ім’я.

Робітники намагалися створити профспілку, але за кілька днів керівництво звільнило голову новоутвореної профспілки і його заступницю.

У 2016 році керівниця адміністративної діяльності заводу Оксана Лашманова пояснювала виданню ZAXID.net, що працівники звільняються, бо «у Львові люди не звикли працювати на заводах». За її словами, багато працівників поки не виконують своєї норми, бо вони молоді люди з браком досвіду. Але запевнила, що недосвідченість не тягне за собою штрафних санкцій.

Завод «Фуджікура» виготовляє електричне обладнання для автомобілів, зокрема Volkswagen. Генеральний директор – Хорхе Гарсіа Пуенте. Засновниками є іспанське та румунське відділення японського концерну Fujikura.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button