Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/facadecolourblue

Стрічку Олексія Радинського «Колір фасаду: синій» відібрано до конкурсу міжнародного фестивалю короткометражного кіно в Обергаузені, Німеччина, повідомляється на сторінці проекту.

Фільм розповідає про київського архітектора Флоріана Юр’єва, який спроектував «тарілку» на Либідській площі. У центрі стрічки – боротьба архітектора з забудовниками. Поряд йде будівництво ТРЦ Ocean Mall, за поки що неоприлюдненим проектом. У попередніх рендерах «тарілка» виглядала як вхідна група торговельного центру.

Радинський знімав фільм у співпраці з ініціативою SaveKyivModernism та архітектором Олексієм Биковим.

«Від початку проект фільму супроводжував публічну кампанію на захист “Літаючої тарілки”. Однак цей фільм не є стандартним “активістським фільмом” про перебіг громадянського спротиву, а сам Флоріан Юр’єв аж ніяк не відповідає стандартним уявленням про громадянського активіста чи учасника антизабудовного руху. Для мене найцікавішим було те, як людина, зайнята упорядкуванням своєї творчої спадщини, написанням автобіографії та іншими справами, якими варто займатися у віці 89-ти років, вирішує від усього цього відволіктися й узяти на себе тягар громадянської боротьби», – розповідає Радинський.

Фото: Sasha Kovalenko

Українська прем’єра відбудеться наступного тижня на фестивалі документального кіно Docudays.

Зокрема, 23 березня «Колір фасаду: синій» покажуть у кінотеатрі «Жовтень» (вхід за безкоштовними квитками, які можна буде взяти у фестивальній касі кінотеатру).

24 березня фільм демонструватимуть у IZONE. Після перегляду відбудеться розмова з героями фільму. Вхід вільний.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button