Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23447 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот з відео Euronews

Румунський бізнесмен Стефан Мандакі побудував біля міста Сучава найкоротше шосе у світі. Це широка дорога з кількома повноцінними смугами руху й розміткою, але завдовжки лише метр.

Таким чином він висловив протест проти браку дорожньої інфраструктури у країні. Мандакі також закликав румунів взяти участь в акції протесту: 15 березня на 15 хвилин припинити роботу.

Фото: BBC

Будівництво символічного автошляху коштувало 33-річному ресторатору, що володіє мережею закладів швидкого харчування, 4500 євро.

Наразі існує мережа автомагістралей Румунії загальною протяжністю 805 кілометрів. У 2017 році у країні з’явилося лише 15 кілометрів нових доріг. А в 2016-му на півдні Трансільванії побудували «шосе ганьби» – його довелося ремонтувати відразу після відкриття, а потім дорогу взагалі демонтували з міркувань безпеки.

Протяжність автомагістралей у деяких країнах ЄС: Румунії, Великій Британії, Італії, Франції, Німеччині та Іспанії

За даними Єврокомісії, Румунія посідає одне з перших місць за кількістю дорожньо-транспортних пригод серед країн ЄС. У 2017 році на румунських дорогах загинуло понад 1900 людей.

За матеріалами: BBC, Euronews, Bloomberg.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button