В Україні почали продавати органічний посуд із висівок
Після використання посудом можна годувати тварин і птахів.
Після використання посудом можна годувати тварин і птахів.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 26300 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Фото: instagram.com/biotrem_eu
Польська компанія Biotrem, яка виготовляє органічний посуд із висівок, відкрила представництво в Україні.
Фірма запатентувала технологію, яка дозволяє робити одноразовий посуд з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водорослів, а також полімерів на рослинній основі. Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря.
Фото: instagram.com/biotrem_eu
Одну тонну пшеничних висівок можна перетворити на 10 тисяч тарілок чи мисок.
Набір посуду включає тарілки, чашки, виделки та ножі. Такий посуд достатньо твердий й тривкий, аби розігрівати в ньому їжу. Після використання тарілками можна годувати тварин і птахів. Виробник запевняє, що тарілки з висівок повністю розкладаються за 30 днів. Водночас виделки та ножі зроблено з додаванням полімерів на рослинній основі, що суттєво збільшує час розкладання.
Фото: instagram.com/biotrem_eu
Розробники запевняють, що один кілограм продуктів пшеничних висівок – обробка пшениці, транспортування, переробка й утилізація – генерує близько 1,3 кг СО2, в той час як один кілограм полістиренових одноразових тарілок чи чашок генерує в сукупності біля 8,5 кг СО2.
Фото: instagram.com/biotrem_eu
Biotrem має власний завод та постачає свою продукцію масовим клієнтам, зокрема мережам ресторанів і роздрібним продавцям, напряму або за посередництвом незалежних дистриб’юторів. Контакти в Україні: 097 431 39 06, [email protected].
Нагадаємо, італійська дизайнерка розробила екологічну упаковку з харчових відходів, бактерій та дріжджів.
Подібне еко-пакування розробили в Сумському аграрному університеті.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті