В Україні почали продавати органічний посуд із висівок
Після використання посудом можна годувати тварин і птахів.
Після використання посудом можна годувати тварин і птахів.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 5 днів. За цей час ми опублікували 26764 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Фото: instagram.com/biotrem_eu
Польська компанія Biotrem, яка виготовляє органічний посуд із висівок, відкрила представництво в Україні.
Фірма запатентувала технологію, яка дозволяє робити одноразовий посуд з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водорослів, а також полімерів на рослинній основі. Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря.
Фото: instagram.com/biotrem_eu
Одну тонну пшеничних висівок можна перетворити на 10 тисяч тарілок чи мисок.
Набір посуду включає тарілки, чашки, виделки та ножі. Такий посуд достатньо твердий й тривкий, аби розігрівати в ньому їжу. Після використання тарілками можна годувати тварин і птахів. Виробник запевняє, що тарілки з висівок повністю розкладаються за 30 днів. Водночас виделки та ножі зроблено з додаванням полімерів на рослинній основі, що суттєво збільшує час розкладання.
Фото: instagram.com/biotrem_eu
Розробники запевняють, що один кілограм продуктів пшеничних висівок – обробка пшениці, транспортування, переробка й утилізація – генерує близько 1,3 кг СО2, в той час як один кілограм полістиренових одноразових тарілок чи чашок генерує в сукупності біля 8,5 кг СО2.
Фото: instagram.com/biotrem_eu
Biotrem має власний завод та постачає свою продукцію масовим клієнтам, зокрема мережам ресторанів і роздрібним продавцям, напряму або за посередництвом незалежних дистриб’юторів. Контакти в Україні: 097 431 39 06, [email protected].
Нагадаємо, італійська дизайнерка розробила екологічну упаковку з харчових відходів, бактерій та дріжджів.
Подібне еко-пакування розробили в Сумському аграрному університеті.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті