Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нинішній стан будівництва мосту. Фото: Хмарочос

Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО рекомендував утриматися від будь-якого будівництва на ділянці між парками «Хрещатий» і «Володимирська гірка», де наразі триває зведення велопішохідного мосту. Про це йдеться у листі Міністерства культури до КМДА, яке публікує LIGA.net.

У листі підкреслюється, що перед початком будь-яких робіт необхідно повідомляти ЮНЕСКО. Мінкульт наголошує на необхідності зупинення усіх будівельних робіт між Володимирською гіркою та парком «Хрещатий».

Віце-президент київської організації Національного союзу архітекторів Георгій Духовичний повідомив виданню, що після отримання листа від ЮНЕСКО всередині лютого, будівельні роботи було призупинено.

За його словами, представники ЮНЕСКО приїдуть до Києва на перемовини щодо долі моста у квітні. Духовичний вважає, що в ЮНЕСКО навряд чи підуть на компроміс у цьому питанні, тож міст доведеться або демонтувати, або перероблювати проект.

У КМДА не відповіли на запит LIGA.net.

«Володимирські пагорби перебувають під охороною ЮНЕСКО. Незрозуміло, чому всі ці ризики не були враховані попередньо, ще на етапі проведення архітектурного конкурсу», – коментує урбаністичний експерт Дмитро Беспалов.

Візуалізація проекту

Будівництво велопішохідного мосту над Володимирським узвозом почалося наприкінці минулого року. Передбачалося, що міст кошуватиме 260 мільйони гривень, але місяць тому було проведено додатковий тендер ще на 160 мільйонів гривень. Проект моста над Володимирським узвозом розробило ТОВ «Проектні системи ЛТД» під керівництвом архітектора Андрія Миргородського.

Завершити роботи та відкрити міст муніципалітет сподівається до дня Києва, наприкінці травня.

Читайте також: Чи потрібен велопішохідний міст над Володимирським узвозом? Відповідають автор проекту та експерти

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button