Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У будівлі Річкового вокзалу розпочався процес реновації, повідомляє прес-служба Київського річкового порту.

Планують повністю зберегти автентичність внутрішнього оздоблення. Інтер’єр прикрашено фресками, мозаїчними панно і фризами.

Інтер’єр Річкового вокзалу в жовтні 2015 року. Фото: Євген Нікіфоров

Поступово, приміщення за приміщенням, будівлю відкриватимуть для відвідувачів. Згодом тут планують влаштовувати кінопокази, виставки, презентації книг тощо. Усі заходи планують робити безкоштовними.

«Ми отримуємо сотні заявок, що люди хочуть потрапити всередину, але раніше ми цього не могли зробити з технічних причин. Зараз, після підтвердження спеціалістів, ми точно розуміємо, що ці приміщення безпечні», – зазначив керівник напрямку туризму Київського річкового порту Павло Поліканов.

Інтер’єр Річкового вокзалу в 2015 році. Фото: Євген Нікіфоров

Після реновації стане можливим потрапити на набережну через центральний вхід Річкового вокзалу, як це було задумано відпочатку.

«Головна мета – показати, що в Києві може бути така ж гарна набережна, як у Лондоні, Копенгагені, Стокгольмі і Берліні», – йдеться у прес-релізі.

Копенгаген. Фото: Pixabay

Будівлю Річкового вокзалу було збудовано у 1953-1961 роках. Фасад оздоблено інкерманським вапняком, а цоколь виконано з полірованого граніту.

На перших двох поверхах раніше було розташовано касову залу, камери схову та інші адміністративні приміщення. На третьому і четвертому були пошта, ресторан, кафе-буфет на відкритій терасі, читальна кімната та душ.

Оздоблення інтер’єрів виконували художники Ернест Котков, Валерій Ламах та Іван Литовченко.

Реконструкцію Річкового вокзалу розпочали ще в 2011 році паралельно з будівництвом розв’язки на Поштовій площі, але досі було завершено лише ремонт фасаду. У 2016 році будівля отримала статус нововиявленої пам’ятки архітектури.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button