Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: «Хмарочос»

За оновленими ДБН щодо вулиць і доріг населених пунктів, посадкові платформи на трамвайних зупинках почнуть проектувати на рівні підлоги трамвая. Про це повідомляє Мінрегіон.

Міністр регіонального розвитку Лев Парцхаладзе зазначив, що зараз через велику різницю в висоті до підлоги трамваю, зупинки незручні та небезпечні.

«Потрапити або зійти з неї можна за допомогою пологих спусків чи пандусів, які влаштовуються по обидва боки платформи», – зазначив Парцхаладзе. У Мінрегіон додають, що підвищена посадкова платформа змушує автомобілістів сповільнюватись і зупинятися перед платформою.

За таким принципом проектують посадкові платформи, зокрема, у Відні. Згідно з нормою, яку збирається затвердити, посадкова платформа стане на один рівень з підлогою трамваю завдяки підйому на 15 сантиметрів. Сходити та спускатися з такої платформи зручно завдяки спускам або пандосам, пояснюють у Мінрегіон. Проект змін розробляє ДП «ДерждорНДІ».

Зміни внесуть до ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів», яка набрала чинності з вересня 2018 року. Норма передбачає, зокрема, звуження ширини дорожніх смуг, захисні огородження на зупинках, облаштування велодоріжок та велосмуг.

Нагадаємо, нещодавно Мінрегіон унормував проектування світлодіодного освітлення.

Читайте також статтю, де «Хмарочос» ставить 11 питань водію тролейбуса

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button