Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23415 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нова фігура лева на вході до Маріїнського палацу. Фото: Lola Madino

У соцмережах з’явилися фотографії фігур левів, встановлених біля входу в Маріїнський палац, що вже 12-й рік перебуває у стані реставрації. Користувачі порівнюють нові скульптури, якими замінили оригінальних, з орангутанами або павіанами.

Оригінальна фігура лева. Фото: Lola Madino

Керівниця колективу проектувальників реставрації Лариса Цяук повідомила, що старі статуї левів були виготовлені з гіпсу і їхній стан був незадовільним. Тож їх вирішили замінити на мармурові.

«У своє виправдання можу сказати, що була готова зводити до зоопарку підрядника і замовника, але в Китаї, де робили цих тварин, напевно, леви виглядають саме так. Менше з тим, покірно приймаю всі “публічні подяки” зі сподіванням, що замовник все ж замінить цих мавпо-левів на попередніх», – написала Лариса Цяук у коментарях до посту Lola Madino.

Подібні скульптури користувачі мережі знайшли у київській майстерні Stone Shop, яка також займається надгробками. Така фігура лева з білого мармуру, як на фото, коштує 113 тисяч гривень.

Фото: mramor-granit.com.ua

Реставрувати Маріїнський палац почали у 2007 році, але роботи неодноразово призупиняли, переносили, перераховували кошторис. Зокрема, через те, що в 2012-2014 роках палац простояв без фінансування, це призвело до руйнування уже оновлених конструкцій.

За кошторисом 2015 року, загальна вартість реставрації Маріїнського палацу становила 1,3 мільярда гривень.

Серед вже проведених робіт – мармурова підлога, яку полірували у дев’ять етапів.

Завершити роботи планують наприкінці червня 2019 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button