Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

У Сан-Франциско представники Коаліції боротьби з бездомністю зібралися встановити посеред парковки притулок на 200 місць для нужденних містян. Як повідомляє The Guardian, зведення планується в одному з найпривабливіших та найбагатших районів міста – Ембаркадеро.

Портовий район Ембаркадеро

Мешканцям району така ідея стала не до вподоби, тому вони розпочали краудфандинг зі збору коштів на юриста, який захищатиме їхні інтереси в суді. Видання наводить коментар, у якому мешканець переймається, що ініціатива може становити небезпеку для його родини. «Кошти будуть витрачені виключно на юридичні та суміжні потреби, аби протистояти будівництву», – пише автор краудфандингу і, власне, той самий юрист Ендрю Закс. За вісім днів проект зібрав більше половини коштів – загалом на адвоката потрібно сто тисяч доларів.

Тиждень потому Коаліція також запустила краудфандинг. Кошти збирають для підтримки діяльності, про адвоката не йдеться. «Ми боремось з намаганнями мешканців одного з найбагатших районів завадити будівництву притулку на стоянці», – описують активісти. Всього потрібно 50 тисяч доларів, і менш ніж за добу зібрано вже 38 тисяч. Донат у п’ять тисяч доларів зробили самі ж власники платформи, повідомляє The Guardian. Зазначимо, що платформа GoFundMe акумулює кошти, зокрема, для медичних потреб та для допомоги жертвам стихійних лих.

Мер Сан-Франциско розлютився. Він зазначив, що допомагатиме Коаліції, а протести проти допомоги мешканцям міста його пригнічують. Правозахисниця Коаліції пояснює, що проблема криється у забобонах стосовно бездомних. За її словами, у будь-якому районі мешканці скажуть, що не готові жити поруч з притулком.

Сам же центр працюватиме як місце постійного проживання, дозволить своїм мешканцям приводити друзів та жити з тваринами. Крім того, тут буде своя охорона, повідомляє правозахисниця. Зараз Сан-Франциско переживає кризу бездомності через процвітання технологічного підприємництва.

Нагадаємо, в грудні у Києві збираються відкрити міський центр комплексного обслуговування бездомних осіб. Для цього реорганізують Центр соціальної адаптації престарілих.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button