Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Електрозарядка у Стокгольмі. Фото: Хмарочос

Міністерство регіонального розвитку внесло в державно-будівельні норми зміни, які зобов’язують облаштовувати електричними зарядками не менше 5% машиномісць у гаражах та автостоянках, повідомляє прес-служба відомства.

Зміни до ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» набувають чинності з першого липня цього року.

«Думаю, що вже в найближчі 5-10 років весь світ повністю перейде на електрокари. Так, це не відбудеться одномоментно, тому потрібно готуватися до цього вже зараз», – пояснив заступник голови Мінрегіону Лев Парцхаладзе.

Він зазначив, що торік у світі було куплено близько 2,1 млн нових електрокарів. Зокрема, жителі Норвегії придбали 73 тисячі електромобілів – тобто кожна друга придбана автівка була електричною.

У Мінрегіоні планують поступово збільшувати відсоток обладнаних зарядками машиномісць – до 100% у 2030 році.

Нагадаємо, нещодавно сервіс виклику таксі Uber запровадив у Києві опцію UberGREEN, який дозволяє викликати електромобіль.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button