Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Продовж кількох десятиліть пустеля Сахара розширюється в південному напрямку, в бік тропічного регіону Сахель. Ця саванна ділянка деградувала через великі пасовища, вирубування та посухи, повідомляє науково-популярне видання ZMEScience, тому пустеля швидко ї поглинаєї. Щоб запобігти цьому, двадцять одна країна континенту висаджує «Велику зелену стіну».

Стіна проходитиме крізь 11 країн. Її ширина становить 16 кілометрів, а довжина сягне восьми тисяч кілометрів. Велику частку становитимуть стійкі до посух акації, повідомляє видання. Проект «Велика зелена стіна» запустився ще в 2007 році за ініціативою 12 африканських країн – інші 9 приєдналися згодом. Зазначимо, що всього на континенті налічується близько шістдесяти держав.

Нігерійські території у 1975 та 2003 році. Фото: Геологічна служба США

Наразі проект готовий на 15%. Зазначають, що і це вже принесло результат: в Нігерії відновили 12 мільйонів акрів у Сахелі (близько п’яти мільйонів гектарів) деградованих земель, в Ефіопії – близько 15 мільйонів гектарів.

Усього проект коштує вісім мільярдів доларів і має бути завершений у 2030 році. Хочуть відновити 100 мільйонів гектарів землі, створити 350 тисяч робочих місць серед селян. «Велика зелена стіна» має поглинати 250 мільйонів тонн вуглекислого газу щороку.

Читайте також: В Парижі збираються висадити ліс, у п’ять разів більший за нью-йоркський Central Park

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button