Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Євгенія Чайковська / facebook.com/comestalaluna

Департамент благоустрою КМДА підготував проект рішення щодо заборони добудов, зміни форми вікон і балконів та встановлення кондиціонерів на фасадах архітектурних пам’яток.

«Аби збільшити площу помешкання, власники не обмежують свою фантазію. Так, на території Києва є царь-балкон, балкон-човен, власний ліфт до свого житла та інші забаганки креативних власників київської нерухомості. Але у кожного будинка є паспорт фасаду, де зазначені усі архітектурні елементи та їхні розміри», – зазначають у департаменті.

Щодо прибудов до перших поверхів будинків, то для цього має бути підстава для заняття земельної ділянки, зазначають у КМДА. Далі розробляють вихідні дані, проект і отримують дозвіл на початок будівництва. Голова департаменту Тарас Панчій зазначив, що деякі підприємці «домальовують» добудову в технічному паспорті будинку.

Цьогоріч департамент благоустрою надав доручення на демонтаж 21 нелегальної прибудови.

У разі виявлення добудови інспектор благоустрою вручає власникові припис із вимогою надати дозвільні документи на спорудження такої добудови. Якщо той не надає дозвільну документацію протягом трьох днів, припис подається на розгляд робочої групи. Та перевіряє наявність містобудівних умов, відведення земельної ділянки під будівництво, контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою, дозвіл на початок будівельних робіт. Далі ухвалюють рішення про демонтаж добудови власником своїми силами або силами комунальників.

Нагадаємо, у травні видавництво «Основи» випустить книгу Balcony Chic архітектора Олександра Бурлаки про народну балконну творчість.

Торік київська журналістка створила Facebook-групу «Цар-балкон», присвячену найдивнішим балконам, надбудованим на фасадах будинків столиці. Зараз група має понад 2300 підписників.

Нагадаємо, нещодавно київська дизайнерка розробила прикраси у формі засклених балконів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button