Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Родина Баркерів позує перед виявленою камерою спостереження. Фото: facebook.com/nealie.barker

Сервіс пошуку короткострокової оренди житла Airbnb деталізував правила щодо встановлення в орендованому приміщенні пристроїв для стеження, повідомляє AIN.UA з посиланням на ArsTechnica.

Приводом став випадок із родиною Баркер, яка забронювала квартиру в ірландському місті Корк. У спальні гості виявили камеру спостереження, замасковану під індикатор диму. Вони обурилися і переїхали у готель, а також звернулися у підтримку Airbnb з вимогою розібратися в ситуації.

В результаті сервіс заблокував орендодавця і повернув Баркерам вартість бронювання та компенсував проживання в готелі.

Водночас в уточнених правилах дозволяється використання відеокамер, мікрофонів та інших пристроїв стеження. При цьому функції та розташування таких пристроїв потрібно обов’язково вказувати в описі житла, навіть якщо їх буде вимкнено. Тобто приховані камери заборонено.

Також відео- та аудіопристрої не можна встановлювати у туалетах, ванних кімнатах та спальнях.

В разі порушення хостом цих правил Airbnb зобов’язується повністю компенсувати вартість бронювання.

Камеру спостереження можна виявити, вимкнувши світло в кімнаті та посвітивши фонариком, Об’єктив камери відбиватиме бліки.

Родина Баркерів виявила камеру через незахищену мережу Wi-Fi й отримала доступ до відеопотоку, оскільки батько працює в сфері IT.

Нагадаємо, у Чехії вимагають обмежити Airbnb через наплив туристів і здорожчання оренди для місцевих жителів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button