Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

У Миколаївський області суд виніс перший в Україні вирок за статтею 126-1 «Домашнє насильство» Кримінального кодексу. 57-річного мешканця міста Вознесенська засудили до місяця арешту за систематичне домашнє насильство над своєю 80-річною матір’ю, повідомляє прес-служба поліції області.

Чоловік «вчиняв протиправні дії» щодо матері впродовж кількох років, за фактом яких складались відповідні адмінматеріали. А в лютому цього року поліція зафіксувала факт нанесення жінці легких тілесних ушкоджень.

Суд врахував «щире каяття чоловіка та активне сприяння слідству» і засудив його до одного місяця арешту.

Водночас чоловіка змусять пройти «програму для кривдників», яка може тривати від трьох місяців до одного року. Програма передбачає щотижневе проведення з кривдниками індивідуальних і групових занять. Умисне ухилення від її проходження тягне за собою кримінальну відповідальність.

Загалом на Миколаївщині поліція відкрила чотири провадження за статтею про домашнє насильство з моменту її появи.

Закон, який вносить зміни у кримінальне законодавство стосовно насильства до жінок і домашнього насильства, набув чинності 11 січня. Саме цей закон викликав у соцмережах безліч жартів про «нотаріальну згоду на секс».

Cтаття 126-1 предбачає покарання у вигляді арешту строком до шести місяців, обмеження волі до п’яти років або позбавлення волі на строк до двох років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button