Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23414 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сакури в парку Кіото. Фото: Наталія Бабенко / Facebook

Департамент містобудування і архітектури КМДА надав компанії «Женсан» містобудівні умови для проектування торговельного центру з паркінгом біля станції метро «Лісова», зокрема й на території парку «Кіото», повідомляє КиевВласть.

Площа ділянки під забудову складає чотири гектари. ТОВ «Женсан» отримало її в оренду строком на 25 років у 2005 році, за мера Олександра Омельченка.

Ділянка на кадастровій карті. Скріншот КиевВласть

До початку проектування забудовник має отримати згоду від Київського метрополітену на розміщення об’єкта. Максимальна висота будівель може складати 50 метрів, йдеться в документі.

Торік компанії було відмовлено у наданні МУО (містобудівних умов і обмежень) через невідповідність до чинного Генплану міста. Однак компанія виграла справу в Окружному адміністративному суді, який зобов’язав КМДА таки видати МУО.

Видання зазначає, що колишній власник компанії «Женсан» – Ігор Боровік. Так звуть помічника депутата Київради Ігоря Кісільова.

У 2015-2018 роках мешканці Лісового масиву неодноразово виходили з акціями за збереження парку «Кіото», вимагаючи розірвання договору з забудовником.

У 2015 році забудовник залив бетоном частину хвойного лісу, що біля виходу зі станції метро «Лісова», щоб встановити літню терасу і МАФи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button