Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/solargaps

Українська стартап-компанія SolarGaps отримала один мільйон євро фінансування за програмою Єврокомісії Horizon 2020. Про це повідомили AIN засновники компанії Євген Ерік і Юрій Цверкун.

SolarGaps виготовляє жалюзі з фотоелементами, які дозволяють виробляти електрику з сонячної енергії. За допомогою одного квадратного метра жалюзі можна зарядити три ноутбука і тридцять LED-лампочок.

Читайте також: Євген Ерік, CEO SolarGaps розповів, як створив продукт, який зацікавив Apple та Google

«Ми впевнені, що у майбутньому наш продукт стане обов’язковою складовою смарт-міст, яка перетворює вертикальні фасади на сонячні електростанції», – зазначив Цверкун.

Сонячні жалюзі в UNIT.City

Це перший український стартап, який отримує ґрант другого етапу Horizon 2020. На першому етапі програми компанія отримала 50 тисяч євро. Ще 50 тисяч євро SolarGaps отримали від ЄБРР. За допомогою збору коштів на платформах Kickstarter і Indiegogo вдалося зібрати ще 150 тисяч євро.

Новий ґрант дозволить підготувати винахід до виходу на ринок. Сонячні жалюзі вже отримали необхідну сертифікацію ЄС і почнуть продаватися в європейських країнах вже за місяць.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button