Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Київпастранс

Київрада ухвалила рішення залучити 110 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на модернізацію міського транспорту на термін 12-13 років, повідомляє прес-служба КМДА.

Із цієї суми до 50 млн євро отримає Київський метрополітен на закупівлю 50 вагонів.

60 млн євро спрямують «Київпастрансу» на придбання нових низькопідлогових трамваїв завдовжки 30-34 метри, пристосованих для пасажирів із інвалідністю. Нові вагони економлять до 40% енергії у порівнянні з наявними трамваями.

Ще 10 млн євро «Київпастранс» отримає на реконструкцію трамвайної лінії та зупинки «Контрактова площа». Під час реконструкції обіцяють створити «транспортний хаб», який дозволить відмежувати пішохідну зону від транспортної.

На Контрактовій планують оновити трамвайну колію, замінити дорожнє покриття, реорганізувати транспортні потоки на площі і суміжних вулицях, покращити умови для посадки-висадки пасажирів, зокрема осіб з інвалідністю, облаштувати зупинки новими павільйонами очікування з Wi-Fi, встановити електронні інформаційні табло та облаштувати велосипедну доріжку.

Крім того, «Київавтодор» отримає до 60 млн євро на капітальний ремонт мосту Метро. Проект передбачає ремонт прогонових будов, проїжджої частини, тротуарів, зовнішнього освітлення, а також заміну огорожі. Вже розроблено проектно-кошторисну документацію.

Загалом КМДА та ЄБРР підготували концепції проектів на загальну суму 320 млн євро, які у березні цього року затвердив кредитний комітет Європейського банку, повідомив радник мера Роман Філь.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button