Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23612 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash/@overdriv3

У Парижі розпочнеться тестування цілодобового режиму роботи трамваїв та метро. Про це повідомляє видання The Local.

Раз на місяць, у суботу, шість ліній метро та три лінії трамваю Парижа розпочинатимуть роботу о 5:30 ранку і завершуватимуть о 00:30 у понеділок. Триватиме тестування з вересня по березень.

Президентка ради регіону Іль-де-Франс Валері Пекрес пояснила, що про рішення попросив місцевий бізнес.Суботнє тестування триватиме півроку, після цього буде прийняте остаточне рішення. Зазначають, що цілий день транспорт працювати не зможе – перевізник вимагає масштабного технічного обслуговування.

Зараз паризьке метро зачиняється о 1:40 по п’ятницях і суботах, по буднях – на годину раніше. Подовжений режим роботи вводиться для святкових днів.

Нагадаємо, у Лондоні схожа система працює з 2016 року. Протягом першого року ним скористалось 7,8 мільйона пасажирів. Нічні перевезення здійснюють на шести лініях в п’ятницю, суботу і до ранку неділі. Згідно зі звітом консалтингової компанії Ernst and Young, попит на нічні перевезення приніс до казни Лондона 190 мільйонів фунтів стерлінгів, що на 20 мільйонів більше за попередній рік.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button