Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Vlad Grytsenko

Адміністрація Київського річкового вокзалу оголосила результати конкурсу серед художників, роботи яких буде показано на виставці під час відкриття оновленого простору 27 квітня.

Виставка під кураторством Дарини Біленко матиме назву «Renovation», оскільки буде присвячена оновленню Річкового вокзалу.

«На момент створення фресок в будівлі Річкового вокзалу, вони були дуже інноваційними з точки зору поєднання використаних матеріалів. Тому і сьогодні в арт-просторі хочеться підтримати ідею виходу за рамки за допомогою концептуального мистецтва… Ми створюємо арт-проект, в якому нашаровуються й органічно взаємодіють між собою дві часові площини: модернізм 1960-х і сучасне мистецтво», – зазначає кураторка.

Кураторка відібрала 12 художників:

Олексій Салманов – працює з фотографією, перформансом та інсталяцією, володар Спеціальної премії PinchukArtCentre, стажувався у студії Олафура Еліассона;

Михайло Деяк – живописець із Закарпаття;

Михайло Деяк, Klichko Brothers Emotions, холст, олія, акрил. 2014. Фото: http://be-inart.com

Людмила Раштанова – київська художниця, працює з живописом, графікою і вітражем;

Едуард Потапенков – живописець родом із Дніпра, учасник арт-групи «Сквот на Олегівській» (у 1990-х група влаштовувала інсталяції на київських пагорбах);

Едуард Потапенков, Cats(Desktop», холст, олія, 2012. Фото: http://twinsgallery.com.ua

Сергій Корнієвський, живописець із Дніпра, учасник арт-групи «Сквот на Олегівській»;

Олександр Моргацький – київський скульптор, виставляв свої проекти на Гогольфесті та Скульптурному салоні в Арсеналі;

Олександр Моргацький, пам’ятник «Історія кохання (Луїджі та Мокрина)». Встановлено біля Арки дружби народів. Фото: zeft.in.ua

колектив Gellar (Даніл Никитенко, Владислав Павельський, Дмитро Губернатенко, Антон Костенко);

Ігор Бабій (VarrIng) – фотограф;

Вероніка Чередниченко;

Віталій Святець;

Марина Кузіна (художній псевдонім Maryna Eduardivna);

Андрій Кальков – стірт-артист із Волині.

Мурал Андрія Калькова на стіні київської середньої школи №314. Фото: artslooker.com

Загалом на конкурс було подано 190 заявок. Виставки сучасного мистецтва планують проводити тут на постійній основі.

Відкриття Річкового вокзалу відбудеться разом із запуском фуд-корту Бухта Food Station від засновника проекту Ulichnaya Eda Романа Тугашева.

«На першому поверсі Річкового вокзалу буде розташовано арт-простір з виходом на балкон, де буде розташовано лаунж-зону з видом на Дніпро. А спустившись вниз, гості зможуть потрапити на сучасний фуд-хол на набережній і насолодитися якісною і смачною міської їжею від Churros, Vertuta, BIMBO, Bistro Bistro, Black Burger», – повідомляє прес-служба Річкового вокзалу.

Нагадаємо, в адміністрації Річкового вокзалу запевнили, що конкурс для художників не передбачає нанесення жодних зображень на стіни будівлі, яка перебуває в процесі реновації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button