Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Peter Tijhuis

Архітектурна студія Space Encounters розробила зонування офісу в Утрехті, Нідерланди, за допомогою живих тропічних рослин, повідомляє Dezeen.

Архітектори зазначають, що закритий тип офісів із окремими кабінетами пішов у минуле і новим стандартом стали опен-спейси. Водночас забагато відкритого простору теж може бути дискомфортним.

Фото: Peter Tijhuis

Працюючи над інтер’єром офісу компанії Synchroon, який займає 14-й поверх хмарочосу в центрі міста, планувальники намагалися знайти оптимальний варіант, що не викликає ні клаустрофобію, ні агорафобію.

«Розподіл та ієрархія певних зон сприяють комфорту, проте якщо простір розділено занадто, тоді ми жертвуємо атмосферою відкритості», – кажуть архітектори.

Фото: Peter Tijhuis

Офіс зонували за допомогою стін заввишки один метр. Їх облицювали білою плиткою з зеленими швами. Всередині стіни наповнені ґрунтом, в які висадили понад 750 тропічних рослин. Таким чином рослини формують живу огорожу між працівниками різних відділів компанії.

Фото: Peter Tijhuis

Зонування підсилили використанням різних типів меблів. Білі, більш формальні стільці та столи розташовано на робочих місцях, в той час як бежеві дивани, пуфи та м’які стільці позначають спільні зони.

Фото: Peter Tijhuis

Кілька років тому студія Space Encounters використали подібне буйне озеленення під час проектування інтер’єру офісу в Амстердамі. Фактично вони перетворили скляні переговорні кімнати на оранжерею.

Читайте також: На думку вчених, кімнатні рослини очищують повітря не краще, ніж пара старих шкарпеток

Озеленення офісу компанії Joolz в Амстердамі. Фото: Space Encounters

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button