Як у кафетеріях Google скорочують харчові відходи?
Впродовж п'яти років компанія користується системою моніторингу продуктових залишків.
Впродовж п'яти років компанія користується системою моніторингу продуктових залишків.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 313 днів. За цей час ми опублікували 26411 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Усі фото: Google
На кухнях в офісах Google персонал відстежує, скільки їжі витрачається та викидується щодня. Працівники схильні викидати залишки обідів, адже меню в кафе безкоштовне, відповідно – відсутній стимул перейматися про те, скільки їжі справді необхідно замовити. Про це повідомляє FastCompany.
Google щодня готує для працівників до 200 тисяч страв. З 2014 року компанія користується системою моніторингу Leanpath, яка надає обладнання для вимірювання та відстежування харчових відходів, а також вчить кухарів користуватися цими даними для оптимізації харчових витрат. Система працює у 189 кафе Google у 26 країнах.
«Більшість кухарів зацікавлена в тому, щоб запобігти викиданню харчових відходів, оскільки інстинкти заважають викидати поживу, – пояснює генеральний директор Leanpath Ендрю Шакман. – Але кухарі також постійно мають справу з великими обсягами їжі, які неможливо проаналізувати»
На панелі Leanpath відображується кількість витраченої їжі, що додає кухарям мотивацію. Так шефи можуть налаштувати кількість їжі, яку дійсно треба поставити на кухню, і задати параметри для повторного використання харчів. Наприклад, система підказує, що залишилася певна кількість різотто. Кухар може перетворити її, зокрема, на страву аранчіні. Із залишків бананів – приготувати банановий хліб або закуски. Виміряний надлишок моркви перетворюють на сік, і далі, за потреби, ця маса також зневоднюється, щоб стати приправою.
У деяких кафе працівники можуть вибирати менші тарілки, що також допомагає не робити надмірні замовлення. Також у деяких офісах Leanpath вимірює їжу не лише на кухні, а й на місці збору брудного посуду. Генеральний директор Leanpath пояснює, що для запуску такої системи довелося попрацювати з біхевіористами.
За п’ять років Google вдалося вберегти від необґрунтованого викидання на смітник близько 2,7 мільйона кілограмів харчів. За даними Бостонської консалтингової групи, у світі викидується близько третини продовольчих запасів.
Читайте також: Ресторан у Києві сортує власні відходи і продукує все менше сміття. Як це можливо?
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті