Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: Google

На кухнях в офісах Google персонал відстежує, скільки їжі витрачається та викидується щодня. Працівники схильні викидати залишки обідів, адже меню в кафе безкоштовне, відповідно – відсутній стимул перейматися про те, скільки їжі справді необхідно замовити. Про це повідомляє FastCompany.

Google щодня готує для працівників до 200 тисяч страв. З 2014 року компанія користується системою моніторингу Leanpath, яка надає обладнання для вимірювання та відстежування харчових відходів, а також вчить кухарів користуватися цими даними для оптимізації харчових витрат. Система працює у 189 кафе Google у 26 країнах.

«Більшість кухарів зацікавлена в тому, щоб запобігти викиданню харчових відходів, оскільки інстинкти заважають викидати поживу, – пояснює генеральний директор Leanpath Ендрю Шакман. – Але кухарі також постійно мають справу з великими обсягами їжі, які неможливо проаналізувати»

На панелі Leanpath відображується кількість витраченої їжі, що додає кухарям мотивацію. Так шефи можуть налаштувати кількість їжі, яку дійсно треба поставити на кухню, і задати параметри для повторного використання харчів. Наприклад, система підказує, що залишилася певна кількість різотто. Кухар може перетворити її, зокрема, на страву аранчіні. Із залишків бананів – приготувати банановий хліб або закуски. Виміряний надлишок моркви перетворюють на сік, і далі, за потреби, ця маса також зневоднюється, щоб стати приправою.

У деяких кафе працівники можуть вибирати менші тарілки, що також допомагає не робити надмірні замовлення. Також у деяких офісах Leanpath вимірює їжу не лише на кухні, а й на місці збору брудного посуду. Генеральний директор Leanpath пояснює, що для запуску такої системи довелося попрацювати з біхевіористами.

За п’ять років Google вдалося вберегти від необґ‎рунтованого викидання на смітник близько 2,7 мільйона кілограмів харчів. За даними Бостонської консалтингової групи, у світі викидується близько третини продовольчих запасів.

Читайте також: Ресторан у Києві сортує власні відходи і продукує все менше сміття. Як це можливо?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button