X

Для міста-привида Поліського розробили туристичну айдентику і зняли про нього фільм (відео)

Логотип Поліського. Зображення: mmr.ua

Команда проекту The Other Chornobyl зняла короткометражний фільм про місто Поліське, а також розробило для нього айдентику, повідомляє Telegraf.

Поліське було найбільшим, після Прип’яті, містом у Чорнобильській зоні. Але після катастрофи 1986 року його не відселили, навпаки – змушували жителів лишатися. Після аварії навіть почали вкладати кошти в інфраструктуру, асфальтували вулиці та будували нові будинки. Лише 1993 року Верховна Рада ухвалила рішення про обов’язкове відселення.

Трихвилинний фільм «Поліське. Післячуття» присвячено 33-й річниці Чорнобильської катастрофи. Зйомки відбувалися вночі, з використанням дронів із динамічним освітленням.

«Це більше, ніж історія міста-привида. Це історія про людей, про тінь їхнього життя, що й досі лежить понад ним. Щоб привернути до неї увагу, ми зняли короткометражку на забороненій території з використанням унікальної технології зйомки дронами – динамічне освітлення фактично оживило тіні міста», – каже команда.

Айдентика Поліського – динамічна, по назві міста ковзає промінь світла з ліхаря.

Зображення: mmr.ua

«Ми створили туристичну айдентику Поліського – міста, яке не покажуть гіди. Ми створили радіоролик, у якому можна почути шепіт міста», – розповідає команда.

Над проектом The Other Chornobyl працювали компанії DocNoteFilms, Ears Sound Production та студія аерозйомки Dronarium Україна.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту