Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Inhabitat

Нещодавно американська мережа фастфуд-ресторанів Burger King запустила у тестовий продаж бургери із рослинним замінником м’яса. Для цього Burger King розпочав партнерство з американським стартапом Impossible Foods. Разом підприємства тестували замінник у 59 закладах у місті Сент Луїс, Міссурі.

Нагадаємо, віднедавна Impossible Foods виготовляє своє «м’ясо» з гему – він надає суміші природнього кольору та смаку заліза. Взимку компанія представила рослинний замінник яловичини.

Один такий бургер дорожчий за звичайний на один долар. Тестові продажі з гемом у Сент-Луїсі пройшли успішно, а у самій компанії Burger King результати назвали захопливими, пише Time. Тож найближчим часом бургер Whopper із рослинним м’ясом буде в меню Burger King більш ніж в семи тисячах закладів по всіх США. Зазначають, що це може зробити «вегетаріанське м’ясо» справді популярним.

Натомість конкурент Impossible Foods, Beyond Meat, заявив про реєстрацію IPO, тобто випуск акцій для торгівлі на біржі. У 2010 році в розвиток компанії інвестував, зокрема, Білл Гейтс.

Нещодавно Beyond Meat повідомляла про початок колаборації з мережею мексиканських фастфудів Del Taco і продаж вегетаріанських тако відповідно. «Курятину» компанія створює поєднуючи соєві та горохові білки з клітковиною, а «яловичину» – з канолового масла, приправ і також горохового білка.

Якщо акції купуватимуть дорого, компанію оцінять у 1,2 мільярда доларів. Одна акція Beyond Meat коштуватиме 19–21 долар, що дасть змогу зібрати 183 мільйони на вдосконалення потужностей та дослідження. Публічна пропозиція має відбутися наступного тижня. Зазначається, що минулого року компанія втратила 29 мільйонів доларів, однак цього року її прибутки стрімко зростають.

Продукти Beyond Meat та Impossible Foods користуються попитом серед американців, занепокоєних жорстоким поводженням з тваринами та кліматичними проблемами. М’ясо рослинного походження може допомогти врятувати сотні тисяч тварин, а також скоротити частку метану, який худоба продукує на фермах. «Хмарочос» виявив, що загалом м’ясна промисловість відповідальна за 14.5% відсотків викидів парникових газів в атмосферу.

Читайте у нашій статті більше про те, що насправді не врятує планету.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button