Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

До 2030 року в Амстердамі збираються заборонити продаж бензинових і дизельних автомобілів, а до 2035 – продаж гібридних. Зазначається, що через інтенсивність автомобільного руху в Амстердамі, Маастрихті та Роттердамі повітря в Нідерландах забруднене більше, ніж дозволяє європейська норма. Про це повідомляє The Guardian.

«Забруднення – це часто непомітний вбивця, і в Амстердамі воно є одним з найбільших загроз життю людини», – пояснили в Департаменті автомобільного руху Амстердама.

Вже з наступного року в рамках програми Clean Air Action мораторій на рух застосують до дизельних автомобілів, старших за 15 років. Ці автівки не зможуть їздити кільцевою дорогою A10.

Вона окреслює центральний Амстердам. Її протяжність становить 32 кілометри. З 2022 року до центру міста також не ходитимуть автобуси, що утворюють вихлопні гази.

Натомість місто заохочуватиме мешканців до переходу на електро- та водневі автомобілі, пропонуючи безкоштовні зарядні станції. Щоб стратегія була життєздатною, до 2025 року Амстердаму доведеться придбати від 16 до 23 тисяч зарядних станцій. Наразі їх налічується три тисячі.

В свою чергу, представники автомобільного руху RAI назвали план регресивним та химерним.

«Десятки тисяч сімей, які не мають грошей на електромобіль, незабаром будуть залишені без можливості пересуватись. Це перетворить Амстердам на місто для багатіїв. У 2030 році близько третини автомобілів будуть електричними. Але багато людей не зможуть їх собі дозволити», – наводить видання слова одного з представників асоціації.

У січні 2018 року Голландська рада охорони здоров’я закликала уряд розробити стратегію з підвищення якості повітря в Нідерландах. Урядовців попередили, що масовий викид парникових газів призведе до серйозних проблем зі здоров’ям в країні.

Читайте також: Житло в новобудовах Амстердамa заборонять здавати в оренду

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button