Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

#wepark у Сан-Франциско. Фото: Jean Walsh

Після дискусії у Твітері про парковки підприємець вирішив облаштувати на одній з них робочу зону. За даними американської компанії комерційної нерухомості Cushman & Wakefield, оренда квадратного фута у центральному діловому районі Сан-Франциско коштує 84,16 долара. Оренда паркомісця коштує 2,25 долара за годину. Про це повідомляє ВВС та ряд інших ЗМІ.

Так американський підприємець Віктор Понтіс започаткував рух #wepark. Він облаштував офіс поміж автівок на парковці Сан-Франциско, щоб показати можливості ефективнішого користування простором. Зокрема, інтернетом цю точку забезпечено завдяки безкоштовним мережам навколо та роздачі з мобільного.

«Вулиці – це місця, де живуть люди, а не просто зберігають автомобілі», – вважає містянин.

Місце на парковці набагато дешевше за іншу нерухомість у Сан-Франциско, пояснює учасниця ініціативи Джен Уелш. За рік оренда приміщення у місті подорожчала на 9,7%.

«Це було чудово, всім вистачало місця для роботи. Принесли пончики, вазу з квітами та скатертину. Простір зайняли 12 працівників, а не автомобіль, який нічого не робить цілий день».

Зазначається, що впродовж дня до ініціативи приєдналися близько тридцяти людей. При цьому працювати цілий день поміж машин не дуже зручно – заважає шум та сморід, розповідають учасники.

#wepark у Санта-Моніці. Фото: graybright / Twitter.

#wepark у Санта-Моніці. Фото: graybright / Twitter.

Ініціативу продовжив також французький підприємець Валентин Декарпентрі в Тулузі. Підприємець вважає, що рух #wepark допоможе боротися з глобальним потеплінням. Це найдешевший спосіб почати діяти в інтересах довкілля, каже він. 

Тулузький підприємець Валентин Декарпентрі і його сусідка. Фото: valdecarpentrie / Twitter

«Офісі коштують дорого, і тут, у Франції, якщо вашій компанії менше року, то ніхто не захоче вам нічого здавати в оренду, навіть з гарантіями. Але це не така вже й проблема, бо працювати віддалено – хороша альтернатива. Найбільша проблема в тому, що міста не дбають про скорочення автомобільних викидів», – коментує Декарпентрі. Він вважає, що облаштування офісів на парковках має міжнародний потенціал.

При цьому, підприємець не мав конфлктіу з водіями. Один з них хотів припаркуватися на місці, де стояв стіл хлопця, проте не став цього робити, позаяк молодик мав паркувальний талон.

Нагадаємо, тим часом на Печерську облаштовують паркувальні кишені за рахунок території пішоходної зони. Так «Київавтодор» намагається впорядкувати паркування на тротуарах і смугах руху. Також на вулиці стоилці вийшли інспектори з паркування та почали з суворих попереджень. За місяць, можливо, почнуть виписувати штрафи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button