Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відкриття нової книгарні «Палатка»

П’ятниця. В перший день на новому місці книгарня кличе танцювати.

Впродовж кількох тижнів незалежна київська книгарня «Палатка» переїжджала з Бехтерівського провулку на вулицю Олеся Гончара. Нарешті ремонт завершено, і першого ж дня офлайн-роботи книгарня анонсує ще й музику з баром. За книжками можна приходити вже об 11:00, пізніше почнеться алкоголь, трохи згодом – танці в підвалі нового приміщення.


Місце: вулиця Олеся Гончара, 4 / «Золоті Ворота»

Дата: п’ятниця, 10 травня

Час: бар – 16:00, танці – 20:00

Що відомо про локацію

На сайті книгарні пишуть, що вона підбирає якісну літературу з супровідними товарами, а також хоче зробити книгу найкращим та постійним другом. За новою адресою «Палатки» раніше розташовувався салон подарунків «Босстон».

«Це – Асканія, точно не Іспанія!»

П’ятниця. Молоде українське кіно.

На фестивалі документального кіно про права людини DOCUDAYS стрічка Андрія Литвиненка «Заповідник Асканія» отримала головну нагороду студентського журі. Директор заповідника, колишній працівник та орнітолог розповідають про себе та захист природи. У стрічці присутні також мрії про подорож до великого каньйону, продаж пір’їв по 10 гривень і реп.


Місце: «Жовтень», «Ліра», «Планета Кіно»

Дата: п’ятниця, 10 травня

Час: треба уточнювати

Вартість: від 40 гривень


Precompression Kyiv: Housewarming

Субота. Відкривається Палац культури «Куренівка».

Ще одне новосілля цього тижня – на цей раз у команди української спільноти Burning Man. Її пристанок на подільській промзоні хиститиме гостей впродовж цілої доби. Новосілля називають гучним, адже програма обіцяє перфоманс-провокації, мандруючий музичний табір, інтерактивний музей ідей у підсвідомості та ігри з вогнем. «Куренівка» збирається залишити після себе якомога менше сміття, тож поводитись треба особливо свідомо.


Місце: вулиця Костянтинівська, 73 / «Тараса Шевченка»

Дата: субота, 11 травня

Час: 12:00–вечір неділі

Що відомо про локацію

Палац культури «Куренівка» – це територія колишнього Київського автомобільно-ремонтного заводу. Бьорнери з березня власноруч ламали стіни, стелили підлогу, будували майстерні, саджали рослини, приймали речі на повторне застосування та створювали арт-об’єкти, щоб відкрити палац культури як він є. У ПК «Куренівка» облаштовано вісім зон, де свої ідеї втілюватимуть 80 арт-проектів. А сам Burning Man – це щорічний фестиваль у пустелі Блек-Рок, що пропагує свободу та самовираження. 2017 року Олександр Овсянко, будівельник й випускник урбаністичної школи CANactions, відвідав фест вдруге і розповів «Хмарочосу», як українська команда фестивалю зводила свою першу «Куренівку» – тоді це був екологічний табір.

Фемінізм і християнство поза наукових колізій

Субота. Зустріч із циклу «Феміністична кава»

Запрошені гості зустрічі у Creative Women Space – викладачка-феміністка та донька священика. В рамках серії «Феміністична кава» обговорюватимуть питання гендерних стереотипів, суспільної нерівності та несправедливості, які досі існують у нашому суспільстві. Як на практиці поєднувати фемінізм та християнство, зокрема розповсюджене в Україні православ’я? Адже існує теза, що авраамічні релігії – мізогінні. Як відбувається виховання дітей, якщо мама – віруюча феміністка? Організатори, за участі майданчика «Гендер в деталях», пропонують обговорити фемінізм та християнство в побуті замість наукових суперечок.


Місце: Михайлівський провулок, 9б / «Майдан Незалежності»

Дата: субота, 11 травня

Час: 12:00–15:00

Що відомо про локацію

Увесь архітектурний ансамбль на Михайлівському провулку, 9, містить одну з найкращих споруд у стилі модерн в домобудуванні Києва. Безспосередньо модерн будівлі тяжіє до конструктивізму. У 1910—12 роках тут розташовувались Вищі жіночі курси. А у 2018 році тут засновано урбаністичний простір Creative Women Space, метою якого є допомога творчості та бізнесу жінок в Україні. 

Джон Уік 3. Прем’єра

Четвер. Ймовірно, це остання частина історії

У стрічці головний герой Кіану Рівза  все ще в бігах після вбивства члена Високого Столу. За голову легендарного кілера Уіка пропонують 14 мільйонів доларів, тож мета героя – покинути Нью-Йорк. Деякі ресурси повідомляють про натяки Рівза на те, що ця стрічка стане останньою в неонураній американській сазі. Планують показати заплутаний світ убивць, приділивши увагу деталям та різним елементам. Всі три частини історії Джона Уіка режисував старий знайомий Рівза, кінодублер Чад Стахелскі, а сценарій останньої належить Дереку Колстаду та Крису Колінзу. Нагадаємо, що повернення Джона Уіка в кілерство спричинили бандити, які вбили його цуценя. Тварину герою залишила дружина – перед тим як померти від раку.


Місце: дізнавайтеся у найближчих кінотеатрах

Дата: четвер, 16 травня


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button