Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На вулиці Інститутській знімають бруківку для будівництва меморіалу Героям Небесної сотні. Про це повідомляє «Громадське».

Нагадаємо, за результатами електронного аукціону, який відбувся 14 листопада, найбільш вигідною економічно було визначено пропозицію ТОВ «Північно-український будівельний альянс». Після розгляду оскаржень в Антимонопольному комітеті України переможцем оголошено другого учасника торгів, ТОВ «Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня “Україна-Реставрація”», який оцінив вартість будівництва меморіалу у 148,81 млн грн.

Аналіз журналістів-розслідувачів виявив факти, які можуть свідчити: меморіал Героїв Небесної сотні зводитиме компанія, опосередковано пов’язана з фірмами родини Андрія Кравця. За попередньої влади він керував Державним управлінням справами при адміністрації президента, за що його часто називали «завгоспом Януковича».

Проект MI studio

Реконструювати алею, облаштовувати пішохідну зону, здійснювати благоустрій та озеленення територїї будуть за проектом архітектурного бюро MI studio. На початку алеї запроектовано меморіальну стелу, по обидва боки передбачене висадження 107 лип, у найвіддаленішій точці стоятиме каплиця. Наприкінці меморіального шляху буде сад, де облаштують місце для відпочинку. Меморіал мав бути побудованим ще у лютому.

Проект MI studio

При цьому, початок будівництва на Інститутській був неможливий, позаяк ділянку було заарештовано Печерським райсудом столиці за клопотанням Генпрокуратури до моменту завершення слідчих експериментів. Зараз суд скасував рішення, але прокуратура оскаржує це скасування.

Сьомого листопада на Інститутській демонтували стихійний меморіал з фотографіями загиблих через те, що вони заважають слідчому експерименту, Демонтаж погодили з родинами загиблих.

За словами адвокатки родин Небесної сотні Євгенії Закревської, демонтаж бруківки унеможливлює проведення одного зі слідчих експериментів у справах Майдану. Ділянка, де проводяться роботи, раніше була визначена місцем поранення одного з протестувальників.

Дивіться також, який вигляд матиме Національний музей Революції Гідності в рамках меморіалу Героям Небесної сотні

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button