Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Анастасія Худякова. «Життя триває»

Прес-служба Чорнобильської атомної електростанції опублікувало 24 ескізи муралів, один із яких втілять на стіні машинного залу ЧАЕС.

31 травня журі визначить переможця, враховуючи результати голосування на сторінці у Facebook. Кожні 100 лайків під ескізом забезпечать учаснику конкурсу один додатковий бал.

Мурал займатиме площу 18,5 на 57,9 метра. Переможця нагородять п’ятьма тисячами гривень та екскурсією Чорнобильською АЕС.

Наразі найбільше лайків (понад 430) зібрав ескіз Валерія Коршунова «Погляд у майбутнє».

Валерій Коршунов. «Погляд у майбутнє»

Понад 350 лайків зібрав ескіз Миколи Трипольського, на якому зображено коміка Джорджа Карліна, автора фрази «Планета в порядку, це людям капець».

Микола Трипольський. The planet is fine

Ярослав Шафинський створив композицію, «таку ж абстрактну і загадкову, яким стає покинуте місто, в якому розум доходить до межі невідомої незворотності».

Ярослав Шафинський, «Без назви»

Ярослав Леонець називає метою свого муралу «формування креативного урбаністичного середовища в зоні відчуження та створення позитивного іміджу Чорнобильської АЕС».

Ярослав Леонець «Світ навколо нас»

Борис Новицький вирішив зобразити на одному малюнку всі етапи життя ЧАЕС: будівництво, експлуатацію, аварію, спорудження Укриття.

Борис Новицький. «ЧАЕС вчора, сьогодні, завтра»

Diogo Ruas надав на конкурс чотири практично однакові ескізи. Рзробляв їх «із думкою про структуру машинного залу».

Ruas, Diogo [Mots]. «Баланс»

«Метелик уособлює атомну енергію, таку невинну на перший погляд… Видно чорні тони, а це і є дихання атомної енергії, що вийшла з-під контролю», – пояснює свою ідею Серій Дулевич.

Сергій Дулевич. «Дихання атома»

За словами Айни Корнєєвої, дівчина праворуч уособлює людей, які будували ЧАЕС, а дівчина ліворуч – нову зону відчуження.

Айна Корнєєва. «Історія довжиною в життя»

Авторка Леся Гудзь пояснює, що фантазувала про захист від радіації в контексті середньовічного портрету.

Леся Гудзь. «Сімейний портрет»

Олеся Хмелик зобразила кульбабу як символ смутку.

Олеся Хмелик, «Про-пам’ять»

Анастасія Шингур вирішила зобразити щось позитивне, щоб потішити працівників, які щодня бачитимуть мурал. «Звір розриває конверт та “випускає” з нього рослини, що символізує руйнування техногенного середовища», – пояснює художниця.

Анастасія Шингур. «Рудий Лис»

Художниця Наталія Литовченко зобразила Берегиню і янголів. Вона пише, що використала мотиви мозаїчних рельєфів, створених її батьком, Іваном Литовченком, у місті Прип’ять 35 років тому.

Наталія Литовченко. «З вірою у відродження»

Решту ескізів можна проглянути за посиланням.

Читайте також: Київське море та вільнюські панельки: де знімали серіал Чорнобиль?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button